Politie Haaglanden

extra persbericht 7 september

Haaglanden, 07-09-2007

Oproep getuigen: overval duikwinkel Scheveningen Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van een overval die donderdagmiddag 6 september omstreeks 13.00 uur heeft plaatsgevonden aan de Juriaan Kokstraat. De 23-jarige winkelmedewerker werd hierbij vastgemaakt aan een van de radiatoren. Heeft u bij of in de omgeving van de duikwinkel een in het donker geklede man, met een of meerdere tassen zien lopen of rijden? Of heeft u iets anders verdachts gezien? U kunt contact opnemen met de recherche van Bureau Scheveningen, zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kan dat via M, 0800-7000.

Veelpleger maakt schoon schip
Leidschendam/Voorburg Een 51-jarige gedetineerde, die al enkele maanden in een gevangenis verblijft, heeft op donderdag 6 september bekend een grote hoeveelheid inbraken te hebben gepleegd. Vanuit de gevangenis gaf hij aan schoon schip te willen maken. Tijdens een rit door de gemeente wees hij 44 locaties (woningen, kerken, scholen, tandarts- en dokterspraktijken) aan, waar hij in 2006 en 2007 had ingebroken. In de meeste gevallen verschafte hij zich de toegang door onafgesloten toegangsdeuren. De buit bestond met name uit laptops, geld en mobiele telefoons. De politie heeft tot op heden slechts 10 aangiften van insluiping/inbraak kunnen linken aan deze verdachte. Voor wat betreft de overige inbraken zullen de benadeelden door de politie worden benaderd.

Verkeerde versnelling
Delft Een 70-jarige automobiliste maakte vrijdag 7 september om 13.45 uur een behoorlijke inschattingsfout. De vrouw wilde op het parkeerterrein aan de Chopinlaan wegrijden en plaatste haar versnelling per ongeluk in de voorruit (drive) in plaats van achteruit (R). De auto schoot voor haar volkomen onverwacht naar voren, ramde een personenauto waarna de vrouw min of meer over een andere geparkeerde personenauto reed om vervolgens met haar auto op de zijkant tot stilstand te komen. Wonderbaarlijk raakte de vrouw en haar eveneens oudere passagiere niet gewond, maar de ravage was flink. Politieagenten vorderden van de vrouw haar rijbewijs in omdat zij vermoeden dat de vrouw kennelijk niet meer in staat is om een auto te besturen.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Maasland/Midden Delfland Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanrijding op vrijdagochtend 7 september om 07.00 uur. Een 23-jarige automobilist uit Spijkernisse reed over Rijksweg A20 in de richting van Rotterdam. De man reed in een zwarte Honda en kreeg pech. Hierbij begonm het voertuig van de man dusdanig te slingeren dat de bestuurer aan zijn handrem trok. De auto draaide hierdoor en kwam in tegenovergestelde richting op de rijbaan tot stilstand waarna er vier personenautos op deze zwarte Civic botsten. De 23-jarige bestuurder raakte daarbij niet gewond. De politie is op zoek naar getuigen die wellicht het ongeval hebben zien gebeuren. Volgens betrokkenen heeft er tussen de botsende autos ook een auti gereden (klein model) die de zwarte Civic net kon ontwijken. Bellen met Bureau Westand via 0900-8844.