Vrijdag 7 september: spanning tijdens Nationale NachtvlinderNacht

21/08/2007 14:09



De Vlinderstichting



Wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als aangebrande spanner, huismoeder, lieveling en rood weeskind te lokken. Beleef het zelf ook mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht.

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september 2005 is heel Nederland verlicht tijdens de derde Nationale NachtvlinderNacht. Op meer dan 100 plaatsen in heel Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Dat gebeurt in de eigen achtertuin, maar ook met georganiseerde excursies.

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

- Zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis laten maken met nachtvlinders;
- Tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders verzamelen.

GA OOK MEE!
Iedereen is van harte welkom om een excursie bij te wonen. Er is er altijd wel een bij u in de buurt. Meer informatie is te vinden op www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht of neem contact op met De Vlinderstichting per e-mail (nachtvlindernacht@vlinderstichting.nl).

De Nationale NachtvlinderNacht wordt georganiseerd door De Vlinderstichting in samenwerking met Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland en wordt mogelijk gemaakt door het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het KF Hein Fonds.





http://www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht