Essent en Nuon stoppen fusieproces

07/09/2007 18:55



Essent N.V.



Dit is een gezamenlijk persbericht van Essent en Nuon

-----------------------------------------------------

Essent en Nuon stoppen fusieproces

Amsterdam/Arnhem, 7 september 2007 - De Raden van Bestuur en de Raden van Commissarissen van Essent en Nuon hebben vastgesteld dat er geen basis meer is voor het voortzetten van het fusieproces. Als gevolg daarvan is het fusieproces beëindigd.

Essent en Nuon hebben de afgelopen maanden gezamenlijk onderzocht hoe de voorgenomen fusie van de twee ondernemingen gestalte zou kunnen krijgen. Ondanks de constructieve houding van beide ondernemingen tijdens dit proces kon uiteindelijk geen overeenstemming worden bereikt over de wijze van verificatie van onderliggende bedrijfsgegevens en de daarmee samenhangende ruilverhouding.

De Raden van Bestuur en de Raden van Commissarissen van Essent en Nuon komen tot de conclusie dat op dit moment de voorwaarden om de fusie succesvol af te ronden onvoldoende aanwezig zijn. Essent en Nuon betreuren de gang van zaken.

Essent en Nuon blijven twee sterke ondernemingen die - onafhankelijk van elkaar - een belangrijke rol blijven spelen in de Nederlandse energievoorziening. De ondernemingen zullen zich individueel beraden op de strategische consequenties van deze ontwikkeling.

Over Essent
Essent is met een jaaromzet in 2006 van EUR 6,4 miljard het grootste energiebedrijf van Nederland. Essent levert elektriciteit, gas en warmte aan huishoudelijke en zakelijke klanten. Essent is actief in de gehele energieketen: van de productie van energie tot en met de levering aan eindverbruikers. De onderneming beschouwt Nederland als haar thuismarkt, maar heeft inmiddels ook een aanzienlijke marktpositie opgebouwd in Duitsland en is in toenemende mate actief in België. De milieutak van het concern verwerkt afval tot energie en reststromen. Bij Essent werken circa 10.000 mensen. De grootste aandeelhouders van Essent zijn de provincies Noord-Brabant, Limburg, Overijssel, Groningen, de Vereniging Gemeentelijke Aandeelhouders Limburg (VEGAL), de Vereniging Gemeentelijke Aandeelhouders Noord-Nederland (VEGANN), de gemeente Den Bosch en de gemeente Tilburg. Nadere informatie: www.essent.nl.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet over 2006 bedraagt EUR 5,6 miljard. Het aantal medewerkers aan het eind van 2006 bedraagt 9.768 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en BV Houdstermaatschappij Falcon waarvan de aandelen worden gehouden door de provincie Fryslan. Meer informatie: www.nuon.com.








Essent