3 Nieuwe miljonairs dankzij Postcode ZomerKanjer

07/09/2007 21:01



Nationale Postcode Loterij



3 NIEUWE MILJONAIRS IN ROTTERDAM DANKZIJ POSTCODE LOTERIJ ZOMERKANJER

Rotterdam is 3 miljonairs rijker. Vrijdag 7 september hebben de drie deelnemers in de winnende postcode 3071 XS een bedrag van 8 miljoen euro met elkaar verdeeld. De overige 4420 winnaars mochten 4,8 miljoen euro verdelen.

Martijn Krabbé, Winston Gerschtanowitz en Gaston Starreveld reikten -namens de Nationale Postcode Loterij- de ZomerKanjer van 12,8 miljoen euro uit in Rotterdam. Deze Kanjerprijs van de loterij bestaat uit twee delen: een PostcodeWijkprijs van 4,8 miljoen euro en een PostcodeStraatprijs van 8 miljoen euro.

Wijkprijs
Alle overige deelnemers aan de loterij, woonachtig in Rotterdam met wijkcode 3071, zijn ook in de prijzen gevallen. Deze winnaars mogen 4,8 miljoen euro met elkaar verdelen. Er spelen 2447 mensen mee in wijkcode 3071 met in totaal 4420 loten. Gaston Starreveld maakte tijdens een groot wijkfeest bekend dat dit voor alle winnaars neerkomt op een bedrag van 1215 euro per lot, indien men vanaf het begin van dit jaar meespeelt. Diverse optredens van o.a. Belle Perez, Lee Towers, Nurlaila Karim en Wolter Kroes onder leiding van de 'Jan Rietman Band' maakten het wijkfeest compleet.

De goede doelen winnen altijd
Vijftig procent van de bruto-opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is bestemd voor het goede doel. Dankzij 2,4 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij is er in 2006 een recordbedrag van 217 miljoen euro verdeeld over 53 goededoelenorganisaties. Deze organisaties zijn werkzaam op het gebied van mens en natuur. Dit zijn onder meer de Clinton Foundation, Liliane Fonds, Natuurmonumenten, STOP AIDS NOW, Terres des Hommes en Stichting DOEN.

De uitreiking van deze Postcode ZomerKanjer is zondag 9 september op televisie te zien in het programma "Postcode Loterij Eén tegen 100", met Caroline Tensen, om 21.30 uur bij RTL 4.

Amsterdam, 7 september 2007


---

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.postcodeloterij.nl