Ingezonden persbericht

Jongeren Oud-West winnen Your Hood in the Picture

Het jongerenteam van Oud-West won donderdagavond, bij de opening van het tiende festival Africa in the Picture in Rialto Amsterdam, de Battle van de Stadsdelen. De jury - stand-up comedian Rachid Larouz en acteurs Christine van Stralen en Raymi Sambo - koos hun korte film, Joki, als beste. "Het filmpje geeft een hele persoonlijke kijk op de buurt door de ogen van een verrassend geinige bewoonster. Waar hebben ze Joki gevonden?" Carolien Gehrels, wethouder voor kunst en cultuur, reikte de prijs uit aan de makers: Malu Verkuil en Stijn Waterman. Yvonne Lammers van de stadsdeelraad Oud-West nam de wisselbeker in ontvangst.

Your Hood in the Picture is een initiatief van Africa in the Picture en AT5. Zij nodigden jongeren uit Amsterdamse stadsdelen uit om op eigenzinnige en humoristische wijze hun buurt te filmen. De jongeren kregen een crash course filmmaken van professionele film- en tv-makers bij AT5. De jongeren waren afkomstig uit Oud-West, Bos en Lommer, Slotervaart, Centrum en Zuidoost. Het team uit Slotervaart haalde de eindstreep niet tijdens de Battle.

De korte films gingen afgelopen week in première in de eigen buurt tijdens de openluchtfilmvoorstellingen van Africa in the Picture. De filmpjes zijn onder meer te zien op www.at5.nl en worden in september ook uitgezonden op AT5. Joki is een maand lang voorfilm in Filmtheater Rialto en bij de scholierenvoorstellingen die Africa in the Picture dit najaar in het hele land organiseert.

Your Hood in the Picture kwam tot stand met steun van het Oranjefonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Meldpunt Goede Ideeën en het Nederlands Filmfonds. De tiende editie van Africa in the Picture is van 6 t/m 16 september in Filmtheater Rialto, Amsterdam.

De website van Africa in the Picture met het festivalprogramma: www.africainthepicture.nl

Africa in the Picture

P.O.Box 16404
1001 RM Amsterdam
T: 0031(0)206227151
F: 0031(0)206271544
E: festival@aitp.nl