Gemeente Wassenaar

Nieuwsarchief 2007
juli

Open monumentendag 2007; nieuw boek over Wassenaar

Ter gelegenheid van Open Monumentendag (8 september) brengt het Comité Open Monumentendag Wassenaar in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wassenaer een fraai uitgevoerd boekje uit met de titel "Moderne bouwkunst in Wassenaar 1900-1965".

De presentatie daarvan zal op 5 september plaatsvinden. In deze rijk geïllustreerde publicatie wordt ingegaan op de ontwikkeling die Wassenaar sinds 1900 heeft doorgemaakt van boerendorpje tot villadorp. De totstandkoming van de diverse wijken wordt geschetst, waarbij aandacht wordt besteed aan de diverse architecten en hun creaties. Bovendien bevat het boek een aantal beknopte biografieën van bijzondere architecten die in Wassenaar hebben gewerkt, onder wie Co Brandes, Adolf Broese van Groenou. Piet de Bruijn, Nicolaas Molenaar en Hendrik Wouda. Het boek eindigt met een bijlage waarin ongeveer 250 architecten en hun belangrijkste werk zijn opgenomen. Voor de tekst tekenen ervaren auteurs als Ed Janson, Carl Doeke Eisma, Robert van Lit, Nico Mooyman, Carla Scheffer en Albert Veldhuisen.

Het boekje wordt fraai vormgegeven, telt ca. 70 paginas en is rijk voorzien van fotos gemaakt door Jan Stegeman, afgewisseld met unieke historische opnamen en documenten. De oplage is klein (ca. 300 stuks) en de boekjes worden genummerd, zodat hier sprake is van een "collectors item".

De winkelprijs is 12,50 Bij voorintekening (voor 15 augustus) kunt u het boekje bestellen voor 10 door een e-mail te sturen naar Openmonumentendag2007@wassenaar.nl of door in te schrijven bij Boekhandel De Kler, Langstraat 148 en de Wassenaarse Bibliotheek aan de Duinrellweg.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl