Gemeente Spijkenisse


Open Monumentendag Spijkenisse in het teken van architectuur en cultuur

13 augustus 2007

"Moderne Monumenten" in Spijkenisse

Het thema van de Open monumentendag op zaterdag 8 september, Moderne Monumenten, is een uitgelezen thema voor Spijkenisse. Spijkenisse heeft als voormalige groeigemeente een enorme bouwontwikkeling meegemaakt. Hierdoor is een grote variatie aan architectuur ontstaan.

Naast de openstelling van de bekende monumenten, zoals de Dorpskerken van Spijkenisse en Hekelingen, korenmolen `Nooitgedacht' en het gemaal `De Leeuw van Putten', zijn er dit keer ook speciale thema-activiteiten over architectuur. Zo zijn er busritten per oldtimer langs diverse architectonische bouwstijlen in Spijkenisse. Er zijn ook speciale wandel- en fietsroutes uitgezet langs bezienswaardigheden, of er kan een gratis tocht in de fluisterboot gemaakt worden.

Vocaal festival
Nieuw dit jaar is het vocaal festival `Stemmen uit Spijkenisse' dat zich afspeelt in de Dorpskerk, 't Oude Raadhuys, het gemaal, het Centrum voor de Kunsten, de Stoep en de fluisterboot. De optredens variëren van fado tot jazz.

Architectuurboek
Op 31 augustus verschijnt het boek `bouwend Spijkenisse', een boek over de architectuur van Spijkenisse. Het boek is geschreven door drs. J. Horstink in opdracht van gemeente Spijkenisse met advies van H. de Kluiver. Het boek is op 8 september met een speciale korting te koop.

Kunstmarkt Noordeinde
RAR organiseert een kunstmarkt aan het Noordeinde met als motto: kunst voor iedereen, kunst voor elke beurs.
Interne links
"Moderne Monumenten" in Spijkenisse