Kom in beweging met Start met

14/08/2007 14:04



Nederlands Insituut voor Sport en Bewegen



Landelijke actie moet mensen aanzetten tot bewegen

Op 8 september geeft Clémence Ross (directeur Nederlands Instituut Sport en Bewegen) in Madurodam het startschot voor de landelijke actie Start met. Vanaf dat moment komen op 300 locaties in Nederland mensen in beweging. Start met biedt namelijk de mogelijkheid om kennis te maken met vijf laagdrempelige vormen van bewegen zoals hardlopen, (sportief) wandelen, nordic walking, fietsen en dansen.

Slechts de helft van de Nederlanders beweegt voldoende: vijf dagen in de week 30 minuten per dag. Start met wil volwassenen stimuleren aan deze norm te voldoen. Op zes achtereenvolgende zaterdagochtenden maken de deelnemers kennis met de sport. Inschrijven gaat via de website www.startmet.nl. Daar staat ook alle informatie over de sporten op locaties in heel Nederland.

Start met
Start met is de landelijke publieksactie 2007 van de campagne 30minutenbewegen, uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in opdracht van het ministerie van VWS. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Hartstichting en georganiseerd in samenwerking met de Atletiekunie, KNBLO-NL, NTFU en Kunstfactor Dans.

30minutenbewegen
De campagne 30minutenbewegen richt zich op alle Nederlanders met de boodschap om (meer) te gaan bewegen. Nederlanders bewegen namelijk nog steeds te weinig. Te weinig lichaamsbeweging geeft een verhoogd risico op het krijgen van onder meer diabetes, bepaalde vormen van kanker, obesitas, stress en depressie. NISB voert de beweegcampagne uit in opdracht van het ministerie van VWS en wil bereiken dat 65% van de Nederlanders in 2010 aan de beweegnorm voldoet. Vier groepen krijgen bijzondere aandacht in de campagne: vmbo-ers, 50/plussers, chronisch zieken en werknemers met zittende beroepen. Dit zijn de groepen die niet of nauwelijks aan sport en bewegen toekomen.





http://www.startmet.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (