Gemeente Bernheze


Open Monumentendag 8 september 2007

logo open monumentendag.jpg

Op 8 september 2007 vindt de Open Monumentendag plaats. Een uitgestippelde fietsroute voert langs een groot aantal monumenten in onze gemeente.

Het thema van de Open Monumentendag in Bernheze sluit bij het landelijke thema Moderne Monumenten aan. Het gaat hierbij om monumenten uit de twintigste eeuw (19001965). Deze periode kenmerkt zich door bouwstijlen als Jugendstil, Amsterdamse school, Delftse school en Bossche school.

Fietsroute

Er is een fietsroute uitgestippeld door de gemeente Bernheze die langs een groot aantal monumenten voert. Een aantal van deze monumenten is opengesteld en een aantal is alleen van buiten te bezichtigen. U herkent de in de route opgenomen panden aan een raambiljet van de Open Monumentendag. Omdat 2007 ook het Jaar van de Molen is, zijn ook de drie molens van Bernheze in de fietsroute opgenomen. De fietsroute is ongeveer 50 km lang.

Startpunten

Er zijn drie officiële startpunten in de fietsroute:


1. Koffiehuys Kasteel Heeswijk, Heeswijk-Dinther;


2. Eetcafé t Pumpke VVV-post, Nistelrode;


3. Cultureel Centrum De Eijnderic, Heesch.

U kunt op elk willekeurig punt in de route instappen. De beschrijving van de fietsroute is bij elk startpunt te verkrijgen. De opengestelde monumenten zijn van 10.00 tot 16.00 uur te bezichtigen.