Gemeente Dongen


Kunst komt samen in gemeentehuis en kloostertuin

Allerlei kunstvormen zijn komend weekend te bewonderen rondom de Hoge Ham. De kloostertuin van de zusters Franciscanessen is het decor voor een beeldenexpositie. In deze sfeervolle omgeving exposeren verschillende Dongense kunstenaars hun werk. Tegelijkertijd zijn aan de overkant van de Hoge Ham in de hal van het gemeentehuis schilderijen, houtsnijwerk en fantasiepoppen te bezichtigen.

Ongeveer 25 Dongense amateur-kunstenaars werken mee aan deze dubbelexpositie, die op zaterdag 8 en zondag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur op beide locaties is te bewonderen. In de kloostertuin staan zowel keramiek als verschillende soorten stenen beelden opgesteld. Het is zowel figuratief als abstract werk. De hal van het Dongense is ingeruimd voor weersgevoeligere kunstobjecten zoals schilderijen, houtsnijwerk en fantasiepoppen. Ongeacht het weer is er dus van alles te zien tijdens deze twee dagen. Burgemeester Simone Dirven Van Aalst opent zaterdagochtend de expositie in de tuin van het klooster.

Vocaal ensemble Schiamazzi
Voor de muzikale omlijsting zorgt het Dongense vocaal ensemble Schiamazzi. In de kloosterkapel brengen zijn op zaterdag 8 september tussen 14.30 en 15.30 hun muzikale kunsten ten gehore. De toegang op beide dagen is gratis.

Dongen Uit de Kunst
Deze activiteit is onderdeel van Dongen uit de Kunst. Dit kunstproject loopt heel 2007 als een rode draad door het culturele leven van de gemeente Dongen. De gemeente profileert zich lokaal en regionaal als een bruisende plattelandsgemeente met een actief cultureel leven, waar ruimte is voor vernieuwende initiatieven. Op verschillende momenten in het jaar zijn er activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Dit kan variëren van een tentoonstelling, een manifestatie, of een openluchtconcert tot een kunstwandelroute. Bekijk de projectpagina Dongen Uit de Kunst

Laatst gewijzigd: 4-9-2007