Gemeente Gouda


vrijwilligerspenning voor wijkteamlid nieuwe park (8-9-2007)

Zaterdag 8 september ontvangt de heer P. (Piet) IJsselsteijn uit handen van wethouder Arnout Menkveld de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Hij ontvangt de penning vanwege zijn bijzondere inzet voor het wijkteam Nieuwe Park.

De heer IJsselsteijn is sinds 1992 voorzitter van de bewonerscommissie van het wijkteam Nieuwe Park. De heer IJsselsteijn was altijd voor iedereen aanspreekbaar. Hij heeft veel tijd en energie, geïnvesteerd in overleg met de huurders, woningbouwverenigingen, de gemeente en het wijkteam. Zelfs tijdens zijn herstelperiode na een zware hartoperatie. En hij was initiatiefnemer van een maandelijks bewonersspreekuur in de wijk. Naast het behartigen van de belangen van het huurderscollectief, zowel voor wat betreft de te maken afspraken in het sociaal statuut als bij de planontwikkeling, besteed(de) hij veel zorg aan individuele kwetsbare gevallen.

vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.