Gemeente Gouda


penning voor vrijwilligers harttrimclub (8-9-2007)

Zaterdag 8 september reikt wethouder Marco Kastelein de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit aan vrijwilligers van Harttrimclub. De heren J. (Jan) Kok, C. (Cees) Eijgenraam, J.J. (Jan) Beekman, M. (Mink) Vermeulen en S. (Steef) Boere ontvingen de penning vanwege hun grote inzet binnen de vereniging.

De heer J. Kok is al 25 jaar actief binnen de vereniging, waarvan de eerste zes jaar als voorzitter. Daarna is regelmatig een beroep op hem gedaan om te assisteren en in te springen in geval van ziekte of afwezigheid. Dankzij hem hebben vele sportavonden voor de leden doorgang kunnen vinden.

De heer. C. Eijgenraam is al ruim tien jaar actief in de vereniging als Coördinator Activiteiten. Hij zet zich met name in voor de organisatie van alle extra activiteiten die buiten het wekelijkse sporten vallen. Bijvoorbeeld de fietstocht, het voetbal- en badmintontoernooi, het klootschieten en de opleiding van reanimatiecursussen voor leden en hun partners. Oók verzorgt hij op een zeer persoonlijke wijze het contact met leden die vaak tijdelijk niet meer kunnen of mogen sporten.

De heren Beekman en Vermeulen hebben altijd als duo gefunctioneerd en zijn ook ruim tien jaar actief binnen de vereniging. Zij zetten zich speciaal in voor de organisatie van de jaarlijkse fietstocht en het klootschieten. Daarnaast verzorgen ze samen de distributie van het verenigingsblad Collage en het blad Hartezorg van de Hartstichting, voor de donateurs en leden.

De heer S. Boere bekleedt de functie van Coördinator Faciliteiten. Hij is onmisbaar als operationele man die alle leden kent en overal de weg weet. Hij zorgt er altijd voor dat uiteenlopende materialen, zoals sportmaterialen, de defibrillator en de EHBO-koffer, goed werkend beschikbaar zijn en is hiervoor wekelijks aanwezig en aanspreekbaar. Ook verleent hij daar waar nodig hand en spandiensten.

harttrimclub
De Harttrimclub stelt hartpatiënten in de gelegenheid op verantwoorde wijze en onder deskundige leiding sportief bezig te zijn. Dit onder het motto alles mag, niets moet. De vereniging telt momenteel ongeveer
250 leden en wordt gesteund door een 70-tal donateurs. Op dinsdagavond sporten in de Driestar in Gouda maar liefst vijftien groepen in aanwezigheid van een verpleegkundige.

vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.