Gemeente Drechterland

3-9-2007

De Toekomstmarkt

Komende zaterdag is het zover. U krijgt een kijkje in de toekomst. Een mogelijke toekomst. Een indruk zoals deze de afgelopen maanden is geschetst. Een schets. Meer is het nu nog niet. En dat betekent dat u ruim voordat er een definitief plan ligt, mee kunt helpen aan het inkleuren en volledig maken van ons toekomstbeeld. We nodigen u van harte uit voor een bezoek aan: De Toekomstmarkt.

De markt wordt gehouden in Dorpshuis âHet Centrumâ in Venhuizen. Voor kinderen is er gelegenheid om onder toezicht te ravotten in de gymzaal.

Bietjes
De afgelopen maanden hebben we gemerkt dat de Toekomstvisie best een lastig onderwerp is. Ook voor de mensen die beroepsmatig met abstracte zaken bezig zijn, is het samenstellen van een visie op grond van allerlei losse opmerkingen een hele klus. Het is doorgaans veel prettiger te praten over zaken die betekenis hebben en concreet zijn. Het is als het dagelijkse menu. De vraag wil je bietjes eten is erg makkelijk te beantwoorden: het is ja of nee. Maar âwat wil je etenâ is al wat lastiger te beantwoorden. Toch vragen we u wel aan te geven wat uw voorkeur heeft. U wordt zo mogelijk zelf de smaakmaker van uw eigen toekomst.

Keuzemenu
Het moeilijke verhaal van de Toekomstvisie zullen we tijdens de Toekomstmarkt daarom in hapklare brokken presenteren. Met beeldmateriaal laten we uw bekende omgeving zien zoals het er over pakweg 20 jaar kan gaan uitzien. U krijgt hierbij een keuzemenu waarbij twee uitersten worden getoond. Zoiets als gehaktbal, aardappelen en bloemkool tegenover Tilapia met
mosterd-citroendressing. Uiteraard geeft dat discussie. Want u wilt variatie of een eigen sausje. Tijdens de Toekomstmarkt hopen we die informatie van u te krijgen. We leggen uw opmerkingen vast en kunnen dan de plannen voor de toekomst verder inkleuren.

Uitleg
Behalve dat u kunt vertellen wat uw voorkeur heeft voor de toekomst van Drechterland, bestaat ook de gelegenheid vragen te stellen. De afgelopen maanden is al veel overleg gevoerd en dit heeft al diverse ideeën opgeleverd. Bij elke marktkraam krijgt u de mogelijkheid om van gedachte te wisselen met de personen die in deze discussie een rol hebben gespeeld. Aan de marktkraam leggen we u graag uit waarom voor een bepaald idee is gekozen. Ook wordt in een viertal themadiscussies van gedachte gewisseld over de toekomst.

Programma
De Toekomstmarkt wordt zaterdag 8 september 2007 gehouden in dorpshuis âHet Centrumâ, Twijver 66 in Venhuizen van 13:00 tot 17:00 uur. We nodigen u van harte uit aanwezig te zijn. Het programma ziet er als volgt uit:

13:00 uur â Aanvang toekomstmarkt

Zaal 1 - Themadiscussie
14:00 â 14:45 uur: Plattelandsvernieuwing
15:00 â 15:45 uur: Kernen en Voorzieningen

Zaal 2 - Themadiscussie
14:00 â 14:45 uur: Water, Natuur en Veiligheid
15:00 â 15:45 uur: Economie en Toerisme

16:00 uur â Presentatie Resultaten van de verzamelplaats; 16:30 uur â Prijsuitreiking â foto en verhalenwedstrijd; 16:45 uur â Afsluitende borrel.
17:00 uur â Einde Toekomstmarkt.

Zie ook: www.drechterland.nl/toekomstvisie Zie het origineel

---