Ingezonden persbericht


Start Leiden Bouwt!

Op zaterdag 8 september om 13.00 uur geeft wethouder Marc Witteman op het Hooglandse Kerkplein t/o het RAP, het startschot voor Leiden Bouwt! Allereerst treden rapper Hassan en zijn vrienden op met een speciaal voor Leiden Bouwt! geschreven rap. Daarna volgt de officiële lancering van de woningbouwversnelling. De Leidse Bouwbarometer een meetinstrument om het aantal nieuw gerealiseerde woningen in de periode 2005-2010 aan te geven wordt voor het eerst aan het publiek getoond. Tot slot zal wethouder Witteman samen met Bob de Bouwer de eerste stenen leggen die het aantal huizen symboliseren dat tot nu toe gerealiseerd is in het kader van de woningbouwversnelling.

Zie verder bijgevoegde uitnodiging.

Hans Scholten
communicatieadviseur wethouders Jonas en Witteman
Gemeente Leiden
bureau Communicatie
T 071 516 5138
F 071 516 5033
M 06 41741430
E h.scholten@leiden.nl

U I T N O D I G I N G

Leiden, 5 september 2007 Geachte heer, mevrouw
Leiden Bouwt! is een samenwerkingsverband van de gemeente Leiden en de Leidse woningbouwcorporaties Portaal, de Sleutels van Zijl en Vliet, de SLS en Ons Doel. Deze partijen maken zich sterk om de bouw van nieuwe woningen in Leiden te versnellen: naar 4000 woningen in 2010.
Op zaterdag 8 september om 13.00 uur geeft wethouder Marc Witteman op het Hooglandse Kerkplein t/o het RAP, het startschot voor Leiden Bouwt! Allereerst treden rapper Hassan en zijn vrienden op met een speciaal voor Leiden Bouwt! geschreven rap. Daarna volgt de officiële lancering van de woningbouwversnelling. De Leidse Bouwbarometer ­ een meetinstrument om het aantal nieuw gerealiseerde woningen in de periode 2005-2010 aan te geven ­ wordt voor het eerst aan het publiek getoond. Tot slot zal wethouder Witteman samen met "Bob de Bouwer" de eerste stenen leggen die het aantal huizen symboliseren dat tot nu toe gerealiseerd is in het kader van de woningbouwversnelling.
Tegelijkertijd is er de gelegenheid in om het atrium van het stadhuis op zaterdag (van 10.00 ­ 17.00 uur) én zondag (van 12.00 ­ 17.00 uur) het levensgrote MonopoLeidenspel te spelen met daarop een aantal Leidse Bouwprojecten. Wethouder Witteman zal hiertoe om 11.30 uur de eerste (dobbel)steen werpen. Tevens zijn hier ansichtkaarten te verkrijgen met beknopte informatie over de projecten.
U bent van harte welkom bij de aftrap van Leiden Bouwt! op zaterdag 8 september om 13.00 uur en beide dagen uiteraard ook in het stadhuis. Vriendelijke groet,
namens Leiden Bouwt!
Wethouder Marc Witteman


---- --