Gemeente Den Haag

Jubilerende HAFV legt route lijn 6 vast

LANGS LIJN 6 is de afsluitende tentoonstelling in het feestjaar waarin de Haagsche Amateur-Fotografen Vereeniging (HAVF) haar 100-jarig bestaan viert.

De Haagse Amateur-Fotografen Vereeniging (HAFV) werd op 6 maart 1907 opgericht. Wie hun archieven bestudeert merkt dat de HAFV door de jaren heen een toonaangevende Haagse fotoclub geworden is. Aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de digitale fotografie wordt volop aandacht besteed, maar ook het oude wordt niet vergeten, zo is er een speciale werkgroep zwart/wit. Bovenal wordt bij de HAFV waarde gehecht aan de inhoudelijke benadering van de fotografie.

Twee jaar geleden startte De Haagse, een samenwerkingsverband tussen de HAFV en de Amfo, het fotoproject langs de route van lijn 6. Mede door de goede contacten met het Haags Gemeentearchief vormde zich het idee om de resultaten van dit project te gebruiken voor de tweede expositie in het jubileumjaar 2007. Door nauwe samenwerking tussen De Haagse en het Haags Gemeentearchief kon een en ander worden gerealiseerd.

Tramlijn 6 reed oorspronkelijk tussen de Uithof en Leidschendam-Noord. Tegenwoordig rijdt hij rijdt tussen ziekenhuis Anthoniushove in Leidschendam en het Castricumplein in Den Haag (bij ziekenhuis Leyenburg). De rest van de route is overgenomen door tramlijn 2 en de Randstadrail 4.

Met het project langs de route van lijn 6 heeft de HAFV een belangrijk stukje geschiedenis gedocumenteerd en is de oorspronkelijke route vastgelegd voor het nageslacht. Hier komen de doelstellingen van De Haagse en het Haags Gemeentearchief samen, want beiden vinden het belangrijk om ook de veranderingen in Den Haag te documenteren en te bewaren.

De tentoonstelling is van 8 september tot en met 3 november 2007 gratis te bezoeken.

Ma-vr van 7-19u, do tot 21u en za 9.30-17u.

www.gemeentearchief.denhaag.nl

www.dehaagse.nl