Ingezonden persbericht


Persbericht

Het Land van Ooit treedt buiten haar Grenzen!

In september 4 spectaculaire weekenden in Het Land van Ooit

Niet alleen de Nederlandse regering is volop bezig met het thema integratie, maar ook in Het Land van Ooit is het aan de orde van de dag. Als autonoom land met een Staatshoofd en een heuse Hofhouding is het ook voor Het Land van Ooit belangrijk om te integreren met de rest van de wereld. Daarom heeft de Gouverneur van Het Land van Ooit besloten, de wereld naar Het Land van Ooit te halen. Met grenzeloos enthousiasme wil hij alle kinderen, maar ook zijn eigen Ooiters, kennis laten maken met andere culturen. Dit najaar staan daarom alle evenementen in Het Land van Ooit in het teken van integratie.

Aanstaand weekend wordt de spits afgebeten met Ooit in Afrika geweest? . Middelpunt van dit weekend is een spectaculaire reptielenshow. Daarnaast is er een Afrikaanse speurtocht en natuurlijk is het horeca-assortiment aangepast op dit inheemse werelddeel. Ook de andere weekenden in september staan bol van spannende buitenlandse avonturen. Zo kun je sprinkhanen uit Azië eten, of sneeuwballengebak uit de Noordpool. Meedoen aan verschillende speurtochten en een minisatelliet van de TU Delft van dichtbij bekijken. Deze satelliet gaat binnenkort echt de ruimte in!

Zaterdag 8 & zondag 9 september - Ooit in Afrika geweest?

Zaterdag 15 & zondag 16 september - Ooit in Azië geweest?

Zaterdag 22 & zondag 23 september - Ooit in Space geweest?

Zaterdag 29 & zondag 30 september - Ooit op de Noordpool geweest?

Speciale Actie

Tijdens de bovenstaande wereldse evenementen, geldt in Het Land van Ooit een speciale actie. Kinderen die thuis een eigen paspoort ontwerpen en maken krijgen hiermee binnen de Landsgrenzen van Ooit niet alleen 10% korting in de Riddersjop, maar ook een heuse wereldbol cadeau.

Met ingang van zaterdag 8 september heeft Het Land van Ooit de gehele maand september, ieder weekend een speciaal evenementen. In oktober vinden tevens de Ooitse kinderboekenweek en de Ridders- en Prinsessenparty plaats. Voor meer informatie over het evenementenprogramma van Het Land van Ooit, kijk op www.ooit.nl

Tot Ooit!


1cddfaf.gif

Aan de redactie:

Voor meer informatie over de evenementen in Het Land van Ooit kunt u contact opnemen met Lieke Verhofstad van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 377 775. E-mail: l.verhofstad@ooit.nl