TROS

Hilversum, 07-09-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 8 september
Z@PP - 08.50 uur en 17.15 uur
Uitzending zondag 9 september
Z@PP - 08.50 uur

Z@PPSPORT TRAPT AF MET OLYMPISCHE SPELEN
VOOR KINDEREN!

Op zaterdag 8 en zondag 9 september wordt een compilatie uitgezonden van de Z@PP Zomerspelen 2007. Deze werden op 25 augustus voor de 5e keer gehouden in hét sportcentrum van Nederland: Papendal. 528 kinderen tussen de 8 en 12 jaar deden mee aan dit spektakel dat tevens de start van een nieuw seizoen Z@PPSPORT inluidde.

Alle deelnemers vormden verschillende teams die onder aanvoering stonden van topsporters als judoka én sporttalent van het jaar Marvin de la Croes, taekwondoka Patrick Stevens en atlete Najla Jaber. Ook bekende Z@PP-presentatoren als Marcel Kuijer en Renate Schutte, Ron Boszhard en Angela Esajas traden op als teamcaptains.

Kinderen konden actief bezig zijn met stoere sporten als sumoworstelen en bmx, minder bekende sporten als geocaching en pocketbike, maar ook met basketbal trampolinespringen. In Z@PPSPORT is onder meer te zien hoe de teams van Ron en Angela dit sportfestijn beleven. Ook krijgt men antwoord op vragen als: 'Hoe zwaar zijn sumoworstelaars?' en 'Waarom sportten atleten vroeger tijdens de Olympische Spelen in hun blootje?'

De Z@PP Zomerspelen zijn een initiatief van het NOC in samenwerking met Z@PPSPORT. Deze Olympische Spelen voor kinderen zijn inmiddels een traditie. Compleet met een openingsceremonie met Erica Terpstra, verschillende sportclinics en een feestelijke afsluiting met de Nederlands Kampioen Jumpstyle Remco Sanders en de Z@PP Jump! Doel is om kinderen enthousiast te maken voor de georganiseerde sport.

Z@PPSPORT is iedere zaterdag en zondag om 08.50 uur te zien op Z@PP. Op zaterdag om 17.15 uur is een uitzending vol hoogtepunten.