Politie Groningen

Zaterdag 8 september 2007

Provincie Groningen, 08-09-2007

Groningen: motorrijder onderuit

Een 36-jarige motorrijder uit Winsum is vrijdagmiddag op de Siersteenlaan gewond geraakt na een val. De man moest krachtig remmen om een aanrijding met een 8-jarige fietser te voorkomen. Het jongentje stak plotseling van het voetpad de weg over en zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Doordat de man plotseling moest remmen, verloor hij de controle over het voertuig en ging onderuit. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man slaat vrouw, man slaat paard

De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen twee inwoners van de stad aangehouden. Een 26-jarige Stadjer werd aangehouden, omdat hij in een horecagelegenheid een vrouw in het gezicht had geslagen. De man was onder invloed van alcohol. Op het moment dat agenten de Stadjer mee wilden nemen, sloeg een 22-jarige plaatsgenoot een politiepaard met een tak op het achterwerk. Ook deze man werd daarop meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de 26-jarige man nog enkele boetes open had staan. Hij is ingesloten. De 22-jarige Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man heeft broekspijpen vol

Een 22-jarige inwoner van Groningen had vrijdagnacht letterlijk en figuurlijk de broekspijpen vol. Portiers zagen de man uit een horecagelegenheid komen en spraken hem aan. Hij bleek twee flessen sterke drank in zijn broekspijpen te hebben verstopt. Die had hij vlak daarvoor binnen gestolen. De man probeerde zich na de ontdekking kort te verzetten, maar realiseerde zich dat dat geen zin had. Hij ging verslagen op een trappetje zitten, totdat agenten hem aan konden houden. Hij is meegenomen naar het bureau en is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: inbreker aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht aan de Praediniussingel een 40-jarige inbreker aangehouden. Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel en belde de politie. Agenten zagen de 40-jarige verdachte uit Groningen over een schutting klimmen. Daarna probeerde de Stadjer zich te verbergen onder enkele bosjes. Hij werd meegenomen naar het bureau. Daar verklaarde hij een ruit in te hebben gegooid van een woning aan de Praediniussingel en in het pand te hebben rondgekeken. De man is ingesloten.

Haren: bromfietser te snel

De politie heeft vrijdagmorgen een 17-jarige bromfietser uit Hellum bekeurd. De jongeman reed met een snelheid van 85 km/u over de Waterhuizerweg in Haren. De maximum snelheid voor de bromfietser was 40 km/u uur. Agenten hebben het bromfietsrijbewijs ingenomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen/Assen: automobilist onder invloed

De politie heeft vrijdagmiddag op de A28 bij Assen een 21-jarige automobilist uit Zeewolde aangehouden voor rijden onder invloed. De politie in Groningen kreeg een melding dat een automobilist op de A7 gevaarlijk rijgedrag vertoonde en lege blikjes bier uit zijn auto gooide. Op het Europaplein in Groningen zagen agenten de man rijden. Ze konden de man vanwege de drukte bij Assen langs de kant van de weg zetten. Hij bleek onder invloed van alcohol. In zijn bloed werd een alcoholwaarde van ruim 1,5 promille geconstateerd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Westerlee: kop-staartbotsing

Een 22-jarige automobiliste uit Westerlee is vrijdagmiddag na een kop-staartbotsing met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw wilde in haar woonplaats vanuit de Hoofdweg de Emergoweg inslaan en moest daarbij voorrang verlenen. Een achterop komende automobilist (25) uit Veendam had dit niet door en reed tegen de achterkant van de automobiliste. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: ruit graafmachine vernield

De politie heeft vrijdagavond vier jongens in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar uit Muntendam aangehouden op verdenking van vernieling van een graafmachine. Een getuige meldde de politie dat de ruit van een graafmachine aan de Beneden Oosterdiep was ingegooid. Op het moment dat agenten aan kwamen rijden, wilden de jongens er vandoor. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Diezelfde avond en nacht kwamen er bij de politie ook meldingen binnen van een vernielde ruit van een pand aan de Zwaluwstraat en van een pand aan het Prins Hendrikplein. De politie onderzoekt de zaak.

Bellingwolde: man bedreigt agent met mes

De politie heeft vrijdagavond een 47-jarige inwoner van Bellingwolde aangehouden voor het bedreigen van een politieagent. De politie was naar aanleiding van een melding naar de Vredeslaan in Bellingwolde gegaan. Bij de woning aangekomen bemiddelden de agenten bij een discussie. De 47-jarige man was het niet eens met de agenten en pakte een steekwapen. Hij bedreigde vervolgens een van de dienders met dit wapen. Met pepperspray kon de man onder controle worden gebracht. Hij is geboeid naar het politiebureau gebracht en is ingesloten.

Ter Apel/Leek: alcomobilisten

De politie heeft vrijdagnacht een 35-jarige automobilist uit Ter Apel aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen in de Dr. Tijdensstraat in Ter Apel een auto staan waarvan de APK was verlopen. Vlak daarna zagen de dienders de auto slingerend voorbij rijden. Hierop werd de automobilist langs de kant gezet en gecontroleerd op alcohol. Hij had een alcoholpercentage van ruim 1,75. De man is meegenomen naar het politiebureau, alwaar zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

In Leek werd een 28-jarige automobilist uit Een aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Van Panhuyslaan en wilden de man controleren. Hij bleek alcohol te hebben genuttigd voordat hij in zijn auto stapte. Op het bureau bleek dat hij bijna 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs was in het verleden al ingenomen wegens rijden onder invloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kloosterburen: scooterbestuurder gewond na val

Een 17-jarige jongen uit Pieterburen is vrijdagnacht gewond geraakt bij een val van zijn scooter. De jongen reed met een 15-jarig meisje achterop richting Pieterburen toen hij plotseling onderuit ging. Beiden droegen geen helm. De jongen is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Van hem is een bloedproef afgenomen. Het meisje kwam er met wat schaafwonden en een tand door de lip vanaf. De politie maakt een registratie.

Wedde: fietser onderuit

Een 28-jarige fietser uit Oude Pekela is vrijdagnacht gewond geraakt na een val van zijn fiets. De man reed samen met zijn vriendin over de Lageweg in Wedde toen hij viel door onbekende oorzaak viel. Daarbij kwam hij ongelukkig op het wegdek terecht. Met letsel aan zijn knie is de man naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Grijpskerk: motorrijder slaat te vroeg af

Bij een aanrijding tussen twee motoren zijn vrijdagmiddag op de Lageweg in Grijpskerk een 56-jarige motorrijder en zijn 50-jarige passagiere gewond geraakt. De man en vrouw uit Sappemeer waren met hun 22-jarige dochter aan het toeren, toen de dochter vroeger afsloeg dan de vader had verwacht. Hierbij raakte hij de achterkant van de andere motor. De motorrijder verloor zijn evenwicht en kwam met zijn passagiere ten val. De 56-jarige man en 50-jarige vrouw zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winsum: man en vrouw aangehouden na ruzie

De politie heeft vrijdagnacht in de Hyacinthlaan in Winsum twee personen aangehouden. Een 34-jarige inwoner van Groningen had in een woning een 17-jarige Winsummer een kopstoot gegeven. Terwijl de Winsummer buiten op de politie stond te wachten, bedreigde een 40-jarige vrouw uit Winsum de Stadjer met een mes. Zowel de Stadjer als de 40-jarige vrouw zijn meegenomen door de politie. Tegen beiden maakt de politie proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 544, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Bedum, Waldadrift: aantal geregistreerde voertuigen: 548, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek, Lindesteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 940, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.