Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg

TILBURG, 8 september 2007

Agenten in vrije tijd arresteren verdachten mishandeling jongen (16)

TILBURG: Twee agenten in vrije tijd hebben vrijdagmiddag met hulp van dienstdoende collegas en een burger twee mannen aangehouden die op de Bosscheweg een 16-jarige jongen uit Oisterwijk mishandeld hebben. Een van de verdachten probeerde zich aan zijn arrestatie te onttrekken door een van de agenten met een mes te bedreigen De verdachten, twee Tilburgers van 17 en 21 jaar zijn in verzekering gesteld.

Een politieman in vrije tijd bevond zich vrijdagmiddag op de hoek van de Bosscheweg en de Lovensekanaaldijk. Hij zag dat twee mannen de Bosscheweg overstaken en naar een fietser toeliepen. De mannen gaven die fietser een duw waardoor hij op de grond viel. Vervolgens zag de politieman dat het slachtoffer terwijl hij op de grond lag, door een van de twee mannen met kracht in zijn gezicht werd geschopt. De agent nam voor assistentie contact op met de politiemeldkamer. Hij volgde de daders en zag hen op een bepaald moment uit een supermarkt komen. Hij legitimeerde zich met zijn politielegitimatiebewijs en sprak het duo aan. Inmiddels had zich bij hem nog een collega gevoegd, eveneens in vrije tijd om te helpen. De agenten richtten zich ieder op één van de verdachten, die op de vlucht sloegen.

De politieman die als eerste met de mishandeling geconfronteerd was, wist echter samen met een burger de 17-jarige verdachte op de Bosscheweg aan te houden. De andere verdachte, een 21-jarige Tilburger, bedreigde met een mes de politieman die als 2^e bij de zaak betrokken was geraakt. Ook deze verdachte kon uiteindelijk op de Insulindestraat met hulp van inmiddels ter plaatse gekomen politie eenheden worden aangehouden. Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Oisterwijk liep schaafwonden en een lichte hersenschudding op. De politie stelt een nader onderzoek in naar de motieven van de verdachten.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.40 uur in de wijk Stokhasselt een 29-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 24-jarige vriendin. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld. Het stel kreeg ruzie in de woning. De aangeefster verklaart dat haar vriend haar met één hand bij de keel pakte. Nadat hij haar keel had los gelaten, sloeg hij haar twee keer tegen de rechterkant van haar gezicht. Ze hield daar een bult aan over.

Slechts twee arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht hebben vrijdagavond en de daarop volgende nacht een rustige dienst in het uitgaanscentrum beleefd. Het was redelijk druk met een over het algemeen rustig publiek. De politie verrichtte twee arrestaties. De politie arresteerde omstreeks 01.40 uur op het Piusplein een 36-jarige Tilburger omdat hij een mes bij zich had. Ook bleek dat hij nog 14 dagen gevangenisstraf had open staan. Verder werd omstreeks 02.45 uur op het Piusplein een 24-jarige Tilburger aangehouden die het nodig vond de politiemensen te beledigen.

Vier rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.20 uur op de Spoorlaan een30-jarige Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist blies 505 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

GOIRLE: Een 22-jarige Tilburger werd met zijn auto op den Brem door de politie gecontroleerd. Hij blies 595 ugl. Hij valt onder de categorie beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

TILBURG: Agenten zagen, In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks
01.15 uur op de Rossinistraat een auto rijden waarvan de rechtervoorband lek was. De bestuurster reed op de velg. Ze werd gecontroleerd en bleek onder invloed te zijn. Ze blies 510 ugl.

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de St. Ceciliastraat een 46-jarige Tilburger eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Hij was met zijn auto tegen een reclamezuil gereden. . Hij blies maar liefst 710 ugl. Hij moest zijn rijbewijs direct inleveren. t

Man aangehouden voor mishandeling d.m.v. kopstoot

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.05 uur in de wijk Wandelbos / Kruidenbuurt in zijn woning een 37-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 43-jarige plaatsgenoot. Hij zou het slachtoffer vrijdagavond op de Kruidenlaan omstreeks 23.00 uur zonder enige aanleiding een kopstoot gegeven hebben. De aangever liep hierdoor een bloedneus op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.5.485 / Virus Database: 269.13.9/994 - Release Date: 7-9-2007 16:40