Politie Gelderland-Zuid

Glad wegdek door olie

Ammerzoden, 08-09-2007 o In verband met olie op de weg vonden vrijdagmiddag in Ammerzoden tenminste twee valpartijen met fietsers plaats. Een 60-jarige inwoonster van Ammerzoden die met haar kleinkind achterop op de Kerkstraat ten val kwam, brak op twee plaatsen haar arm.

Na de eerste melding van een valpartij, omstreeks 15.55 uur, gingen politieagenten erheen. Zij troffen op de Kerkstraat de 60-jarige vrouw met haar kleinkind die een tand door de lip had. De gewonde vrouw is met een ambulance naar het Carolus ziekenhuis overgebracht. Inmiddels was er een tweede persoon gevallen, die mankeerde echter niets.

Het wegdek was spiegelglad. Dit kwam, zo bleek al gauw, doordat een slang van een vorkheftruck was losgeraakt. De Kerkstraat, Lagrostraat en Uilecoterweg waren met olie besmeurd.
De brandweer, gemeente, provinciale waterstaat en een gespecialiseerd bedrijf kwamen ter plaatse voor het uitvoeren van reinigingswerkzaamheden. Brandweerlieden hebben tevens geassisteerd bij het regelen van het verkeer. Rond 20.30 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.
(08)