Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt op dak naar verdachte

Nijmegen, 08-09-2007 o Na een melding vrijdagavond dat iemand bezig zou zijn om een fiets te stelen in een zolderruimte boven een winkel aan de Prins Hendrikstraat gingen politieagenten meteen die kant op. De agenten troffen voor het pand enkele personen op straat en verzochten hen, omdat de situatie nog onduidelijk was, daar te blijven zodat zij konden uitzoeken wat er precies gaande was. Meerdere surveillance-eenheden waren intussen onderweg.

Eén van de mannen ging er ineens vandoor en ging de winkel binnen. De agenten gingen er achteraan op zoek naar de man. Al gauw bleek dat hij via het dak wilde vluchten. Ook de politie ging vervolgens het dak op. Een getuige riep even later dat er iemand van het dak was gesprongen en dat beneden een fiets zou staan. Agenten renden achter de verdachte aan en kregen hem al snel te pakken.

De man, naar later bleek een 25-jarige Nijmegenaar, verzette zich hevig bij zijn aanhouding en beledigde en spugde meermalen naar de agenten. De 25-jarige is geboeid naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor. Hij werd in verzekering gesteld. De eigenaar van de fiets gaf de agenten te kennen dat hij aangifte wilde doen van de diefstal. Of het zover komt, is op dit moment nog onduidelijk. De man heeft nog geen aangifte gedaan. (08)