Politie Gelderland-Zuid


Twee bestuurders raken rijbewijs kwijt


Zaltbommel/Culemborg, 08-09-2007 * In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd vanwege rijden onder invloed. In Zaltbommel kwam een 50-jarige inwoner van die plaats een slingerende rijstijl op zijn snorfiets duur te staan. In Culemborg was een beginnende bestuurder duidelijk niet goed bezig door met alcohol op achter het stuur plaats te nemen.


* In Zaltbommel was de slingerende snorfietser surveillerende agenten op de Boschstraat opgevallen, reden om hem staande te houden voor een blaastest. De uitslag van 720 ug/l, ruim drie keer zoveel als wettelijk toegestaan, betekende dat het rijbewijs van de 50-jarige meteen werd ingevorderd. De Zaltbommelnaar zal vermoedelijk de verplichte driedaagse EMA-cursus moeten volgen over alcohol en de gevaren daarvan in het verkeer.
* In Culemborg werd een 26-jarige beginnende bestuurder uit die plaats betrapt op een uitslag van 445 ug/l. Voor deze categorie bestuurders gelden sinds enkele jaren strengere regels. Ook zijn rijbewijs is direct ingenomen en zal naar de offiicier van justitie worden gestuurd die verder bepaalt wat er gebeurt.
Politieteam Culemborg was vrijdagnacht bezig met een kleine alcoholcontrole op de Otto van Reesweg. In totaal 35 bestuurders hebben aan een blaastest meegewerkt.


--

No virus found in this incoming message.

Checked by AVG Free Edition.

Version: 7.5.485 / Virus Database: 269.13.9/994 - Release Date: 7-9-2007 16:40