Politie Gelderland-Zuid

Met auto tegen boom

Dodewaard, 08-09-2007 o Vrijdagmiddag rond 17.55 uur belandde een 22-jarige automobilist uit Zetten op de Leigraafseweg in Dodewaard eenzijdig tegen een boom. Een getuige belde meteen het alarmnummer. Omdat er mogelijk sprake was van beknelling van de bestuurder ging behalve politie en ambulancedienst ook de brandweer ter plaatse.

Daar bleek de auto volledig tegen en om een boom te zijn geklapt. De 22-jarige reed vanuit de richting Dodewaard naar Zetten en had zijn voertuig niet onder controle. De man was inmiddels uit zijn auto en aanspreekbaar. Hij is door ambulancepersoneel verzorgd. Agenten namen even later bij hem een blaastest af. De 22-jarige gaf aan wel iets gedronken te hebben, maar de test op straat bleef voor hem zonder gevolgen. Met diverse pijnklachten is de Zettenaar daarna naar het UMC ST Radboud overgebracht.

Aangezien het motorblok in een sloot was beland, werd het waterschap in kennis gesteld. Medewerkers kwamen naar de plek van het ongeval en constateerden dat de sloot gereinigd zal moeten worden. Proces-verbaal tegen de 22-jarige wordt opgemaakt op grond van artikel 5 WVW (WegenVerkeersWet), voor het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid.
(08)