Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (8/9)

OOSTERHOUT NB, 8 september 2007

Hennepknipperij ontdekt in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond in een keet op een industrieterrein aan de Nijverheidsweg een hennepknipperij ontdekt. Er werden zes personen aangehouden. De persoon, die de politie aanziet als de opdrachtgever, een 30-jarige Oosterhouter, wordt in verzekering gesteld.

De politie kreeg een tip dat in een keet op een bedrijfsterrein aan de Nijverheidsweg henneptoppen geknipt zouden worden. De agenten hoorden ter plaatse stemmen uit de keet komen. Binnen bleken twee mannen en twee vrouwen bezig te zijn om henneptoppen te knippen. Er stond een doos met al geknipte toppen en drie tonnen met hennepplanten die kennelijk nog bewerkt moesten worden. De knippers, allen woonachtig in Den Bosch, twee mannen (42 en 49 jaar) en twee vrouwen (38 en 48) jaar werden aangehouden. Verder werden twee Oosterhouters van 30 en 33 jaar aangehouden. De keet werd inclusief inhoud door een bergingsbedrijf getakeld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Twee arrestaties in Waalwijk na controle hangjongeren

WAALWIJK: Twee agenten zijn rond middernacht op de Kerkstraat belaagd door enkele hangjongeren. De politie verrichtte twee arrestaties, twee knapen van 20 en 25 jaar uit Waalwijk. Zij zijn in verzekering gesteld.

De agenten wilden vannacht de personalia vaststellen van twee groepen jongeren die zich bevonden aan het Halve Zolenpad. De dienders splitsten zich en namen elk een groep voor hun rekening. De reden van de controle was het feit dat er ter plaatse regelmatig vernielingen gepleegd worden. Een van de agenten zag dat uit zijn groep een jongen zich aan de identiteitscontrole wilde onttrekken en wegrende. De agent achtervolgde hem en wist de knul te achterhalen. Op dat moment werd hij echter aangevallen door twee andere knapen uit diezelfde groep die hen achterna gekomen waren. De andere agent die zag dat zijn collega in de problemen kwam, nam direct de auto en reed naar zijn collega toe en blokkeerde met zijn wagen de vluchtweg van twee verdachten. Deze agent gebruikte zijn pepperspray toen hij één van de verdachten probeerde aan te houden en zag dat een tweede verdachte op hem afkwam en aanstalten maakte om hem te schoppen.

De agenten wisten uiteindelijk twee verdachten aan te houden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en poging zware mishandeling.

Oosterhoutse jongen (14) betrapt op baldadigheid

OOSTERHOUT Twee agenten zagen vrijdagmiddag terwijl zij met hun dienstauto over de Tilburgseweg reden dat een jongen ter hoogte van de Loevesteinlaan met een spuitbus

Een witte vloeistof op het wegdek van het fietspad spoot. Hij was in gezelschap van nog twee jongen die echter niet actief meededen. Vervolgens zagen de agenten dat de jongens doorfietsten in de richting van het kanaal. Ter hoogte van de sociale werkplaats spoot dezelfde jongen met zijn spuitbus op een daar geparkeerd staande auto. De jongen werd aangehouden. De spuitbus bleek gevuld te zijn met slagroom. De knaap had op het wegdek van het fietspad een hakenkruis gespoten met daaronder de letters W.P. De 14-jarige Oosterhoutse jongen verklaarde aan het bureau dat die letters stonden voor White Power. De ouders werden door de politie in kennis gesteld. Hij wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Dronken veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

OOSTERHOUT: Een 33-jarige Bredase veelpleger is vrijdagmiddag op de Kerkstraat aangehouden voor winkeldiefstal. De dronken man was daar een winkel uitgelopen zonder een sjaal en een beeldje af te rekenen. Hij bleek in zijn tas nog meer spullen te hebben die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Hij is conform afspraken met het openbaar Ministerie over de aanpak van veelplegers in verzekering gesteld.

Daklozenkrant verkoper aangehouden

RIJEN: De politie heeft vrijdagmiddag op het Wilhelminaplein een 26-jarige Roemeen aangehouden omdat hij zonder vergunning een Daklozenkrant aan het venten was/ Hij is daarvoor al meerdere keren gewaarschuwd. Hij kreeg een boete van 50 euro die direct door hem werd voldaan. Zijn ID-documenten zijn gecontroleerd en bleken in orde te zijn.

Rijders onder invloed aangehouden

GEERTRUIDENBERG: Vrijdagavond werd omstreeks 23.45 uur op de Centraleweg een 42-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist blies 255 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan.

DONGEN: De nacht van vrijdag op zaterdag verloor een 47-jarige man uit Weelde(B)N omstreeks 01.00 uur op de rotonde aan de Middellaan de macht over het stuur. Hij probeerde zijn GSM uit zijn broekzak te halen, maar draaide daardoor te kort waardoor hij de berm inreed, hij kon niet meer verder rijden omdat zijn rechtervoorwiel geblokkeerd was. Hij bleek veel te veel alcohol gedronken te hebben. Hij blies namelijk 850 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Zijn Belgische rijbewijs is ingevorderd.

MADE: Een 19-jarige inwoner van Hooge Zwaluwe kreeg vannacht omstreeks 02.05 uur een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Hij reed met zijn bromfiets over de Nieuwstraat. Hij blies 290 ugl.

RIJEN: Een 48-jarige man uit Gilze werd vannacht omstreeks 02.50 uur op de Hoofdstraat aangehouden. De automobilist weigerde de blaasproef. Ook wilde hij zijn rijbewijs niet afgeven. Daarom is zijn auto in bewaring genomen. De politie had eerder vannacht ook al met dezelfde man te maken gehad bij een melding van relatieproblemen.

MADE: Een 20-jarige Oosterhouter reed vannacht omstreeks 02.40 uur op de Vinkenlaan met zijn scooter tegen een lantaarnpaal. Hij kwam vanuit de richting van het centrum en nam kennelijk de bocht te ruim waarna hij tegen een lantaarn tot stilstand kwam. Hij rook behoorlijk naar alcohol. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda (Molengracht). Daar bleek dat hij niets gebroken had. Er is een bloedproef afgenomen die zal aangeven of de verdachte teveel gedronken had.

WAALWIJK: Een 27-jarige automobilist uit Waalwijk werd omstreeks 05.00 uur betrapt op het rijden onder invloed terwijl hij op de Zanddonkweg reed. Hij blies 235 ugl. Hij had eerder die nacht nog een rijverbod van de politie gekregen toen hij slapend in zijn auto werd aangetroffen en naar alcohol rook.

Waalwijker aangehouden voor openlijke geweldpleging/

WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 02.20 uur op de Talmastraat een 20-jarige Waalwijker aangehouden die verdacht wordt openlijke geweldpleging. Hou zou kort daarvoor samen met anderen op de Groen van Prinstererlaan een 17-jarige Waalwijkse jongen hebben mishandeld. Het slachtoffer werd daarbij onder meer met flesje op zijn hoofd geslagen. Hij moest zich vanwege die daardoor ontstane verwonding medisch laten behandelen. Kennelijk was de mishandeling een gevolg van een ruzie die ontstaan was tussen twee groepjes jongeren. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Vrouw aangehouden voor mishandeling, moeder voor belediging

OOSTERHOUT: Vannacht werd tijdens het horecatoezicht omstreeks 03.00 uur op de Markt een 19-jarige Oosterhoutse aangehouden omdat zij een 17-jarige Tilburgse in haar gezicht geslagen had. De verdachte verklaarde dat zij de aangeefster in het gezicht getikt had omdat deze haar in een café geduwd had. De 43-jarige moeder van de verdachte werd eveneens aangehouden op de Markt omdat zij de agenten beledigde.

Fietsendief in verzekering gesteld

WAALWIJK: De politie heeft vannacht tijdens een controle op de Burgemeester Moonenlaan in de auto van een 28-jarige Waalwijker drie nog afgesloten fietsen aangetroffen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De bestuurder die ook nog onder invloed van alcohol was (680 ugl) is aangehouden en door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de rijwielen.

Auteur: Willem van Hooijdonk

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.5.485 / Virus Database: 269.13.9/994 - Release Date: 7-9-2007 16:40