Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (8/9)

BERGEN OP ZOOM, 8 september 2007

Poolse automobilist twee keer in één nacht aangehouden voor rijden onder invloed

STEENBERGEN: Vannacht is omstreeks 01.00 uur op de Nassaulaan een 33-jarige Poolse man betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd dezelfde nacht nog een keer aangehouden voor hetzelfde delict. De tweede keer was hij doorgereden na een aanrijding.

Hij viel de agenten op omdat hij erg langzaam reed. Hij blies maar liefst 955 ugl. Dit is ruim vier keer de toegestane hoeveelheid (220 ugl). Zijn rijbewijs werd in overleg met de officier van justitie ingevorderd. De verdachte werd na verhoor en voorzien van een acht uur durend rijverbod weer in vrijheid gesteld. Omstreeks 04.40 uur kwam een melding binnen dat een auto tegen een paaltje was gereden in Dinteloord op de Steenbergseweg ter hoogte van het mortuarium. De agenten zagen dat er ter plaatse recente remsporen op het wegdek stonden. Een van de gele paaltjes was omver gereden. Tevens was er een grote olievlek en een oliespoor. Dit spoor kwam uit op een adres in Heijningen. Daar stond een auto met verse schade. Ook was de motorkap nog warm. De agenten belden aan bij de woning. Een van de mannen die naar buiten kwam, gaf toe dat hij de bestuurder was geweest. Dit bleek dezelfde man te zijn die eerder door de politie al vanwege het rijden onder invloed was aangehouden. Hij moest opnieuw blazen en kwam nu uit op 930 ugl. Hij krijgt bovendien nog bekeuringen voor het verlaten van een plaats ongeval, het rijden tijdens een rijverbod en het rijden terwijl het rijverbod ingevorderd is.

19 drugstoeristen beboet voor bezit softdrugs tijdens verkeerscontrole

ROOSENDAAL: De politie van het team Roosendaal heeft gisteravond de ruim 20 agenten die in dienst gekomen waren voor het toezicht bij de thuiswedstrijd van RBC ook ruim een uur benut voor het houden van algemene verkeerscontroles. Aan de controles namen ook 14 bikers deel. De controles vonden onder meer plaats op de van Beethovenlaan, Mozartlaan en de Willemstraat. Er werden tijdens de actie 19 Franse en Belgische bestuurders en de inzittenden van die autos bekeurd vanwege het bezit van softdrugs, met het oogmerk om deze uit te voeren naar hun eigen land. De meeste verdachten kregen geldboetes variërend van 60 tot 100 euro die vaak direct werden betaald. Daarnaast werden 12 bekeuringen uitgedeeld voor gepleegde verkeersovertredingen zoals het niet dragen van de autogordels en het niet bij hebben van de juiste bescheiden.

Politie ontdekt hennepkwekerij

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Jacob van Ruysdaelstraat een hennepkwekerij ontdekt. De bewoonster een 31-jarige vrouw werd aangehouden. De politie ging ter plaatse na een tip via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) en eigen onderzoek. Er was niemand thuis. Op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van 311 hennepplanten. De plantage werd door een gespecialiseerd bedrijf geruimd. Tijdens het ruimen kwam de bewoonster thuis. Zij werd aangehouden. Bij nader onderzoek bleek de stroom illegaal afgetapt te worden. De 33-jarige echtgenoot van de aangehouden bewoonster kwam zich melden. Ook hij is gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

HOEVEN: De politie heeft vrijdagavond op de tuin van Gerlach een 22-jarige man uit Hoeven betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 155 ugl. Daar hij nog een beginnende bestuurder is, heeft hij hiermee de toegestane hoeveelheid overschreden.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die nog geen vijf jaar over een rijbewijs beschikt. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Nog drie rijders onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Vannacht is omstreeks 00.05 uur op de Markiezaatsweg een 20-jarige jongeman uit Bergen op Zoom betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 475 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

FIJNAART: Ook in Fijnaart liep vannacht een dronken autobestuurder tegen de lamp. Op de Voorstraat werd een 36-jarige man uit Fijnaart gecontroleerd. Dat gebeurde omdat hij helemaal links van de rijbaan ging rijden. Hij bleek al eerder aangehouden te zijn voor het rijden onder invloed. Hij blies maar liefst 1030 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ROOSENDAAL: Een 22-jarige Arnhemmer werd vannacht op de Gerard Dousstraat met zijn auto gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 285 ugl.