Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 08-09-2007

Duitse politie zoekt Nederlandse getuige ernstig ongeval

Bestuurder zilvergrijze Renault Clio verzocht om contact te zoeken ASCHENDORF (D) - Op donderdagavond 6 september omstreeks 21.20 uur vond op de Bundesstrasse 70, de weg van Papenburg naar Lathen, ter hoogte van Aschendorf een ernstig ongeval plaats. Een automobilist kwam daar in botsing met een motorrijder. De motorrijder raakte ernstig gewond. Voor zijn leven wordt gevreesd. Kort na het ongeval stopte een zilvergrijze Renault Clio met Nederlands kenteken. De bestuurder van deze auto heeft gesproken met de automobilist die het ongeval heeft veroorzaakt. Deze is daarna weggelopen. De Nederlandse getuige is achter hem aan gereden, maar is daarna ook van het toneel verdwenen. De Duitse politie is nu op zoek naar de bestuurder van deze zilvergrijze Renault Clio met Nederlands kenteken. Hij wordt dringend verzocht om contact te zoeken met de meldkamer van de Polizei Niedersachsen. Het telefoonnummer vanuit Nederland, 24 uur per dag bereikbaar, is 0049 39187212.

Fietser gewond na aanrijding
EEN Een 52-jarige fietser uit Workum raakte vrijdagmiddag gewond bij een aanrijding. Een 51-jarige bestuurster van een personenauto uit Leek reed vanuit een uitrit de Haulerwijksterweg op, richting Haulerwijk. Ze zag de fietser die van rechts kwam en op het fietspad reed over het hoofd. De fietser botste met een behoorlijke snelheid tegen de rechter achterzijde van de auto. De fietser klaagde over pijn aan zijn borstkas. Hij is naar het ziekenhuis in Assen gebracht. (BPS 07-175056)

Alcomobilist aangehouden na negeren bevel van politie SMILDE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 65-jarige man uit Hoogersmilde aangehouden. De man negeerde een bevel van agenten. Vanwege werkzaamheden is de N371 afgesloten tussen Geeuwbrug en Hoogersmilde. Bovendien werd deze weg s nachts gedeeltelijk geblokkeerd als gevolg van takelwerkzaamheden. Op de rotonde bij Dieverbrug is een gesloten verklaring geplaatst. De 65-jarige verdachte verscheen in zijn auto bij de Geeuwbrug. Een agent sprak de bestuurder aan en gaf hem het bevel niet door te rijden. De man riep schrijf me maar op en reed vervolgens door. Net voor Hoogersmilde is de man staandegehouden. De bestuurder werd meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 225 ugl. Tegen de man is verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel voor beide overtredingen. (BPS 07-175148)

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man uit Beilen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De beginnende bestuurder reed op de Industrieweg en werd voor een controle staande gehouden. Op het bureau blies de verdachte 235 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-157184) ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige jongen uit Haren aangehouden op de Peelo. Op het bureau blies hij 215 ugl. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na overleg met Justitie kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07175186)

Politie vordert rijbewijs in
BUNNE Agenten hebben donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige bestuurder van een bestelauto. De man uit Steenbergen reed met een snelheid van 136 km/uur op de Noordenveldweg. Daar geldt een maximumsnelheid van 80/km/uur. Na correctie bleek dit 51 km/uur te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (BPS 07-174882)

Politie controleert in het verkeer
COEVORDEN De politie heeft vrijdagmiddag op diverse plaatsen in Coevorden, Schoonebeek, Nieuw Amsterdam en Emmen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder gordel (6x), het zonder vergunning parkeren op een invalidenparkeerplaats (1x) en wegens het inrijden van een eenrichtingsweg, maar dan in de niet toegestane richting. (1x). (BPS 07-175032)
EMMEN Agenten hebben vrijdagmiddag een 37-jarige man uit Emmen bekeurd wegens het rijden zonder gordel. Hij reed op de Haagjesweg en werd staandegehouden voor een controle. (BPS 07-175046)

Inbraak in bouwkeet
ASSEN Tussen donderdag 6 september 16.30 uur en vrijdag 7 september 6.45 uur is ingebroken in een bouwkeet aan de Vondellaan. Door een deur te vernielen, wist men binnen te komen. Zoals het nu lijkt is er niets weggenomen. De schade die is ontstaan, bedraagt 1200,-. De eigenaar deed aangifte. (BPS 07-174905)

Politie onderzoekt inbraak bij tankstation
VRIES Tussen donderdag 6 september 20.00 uur en vrijdag 7 september 6. 45 uur is ingebroken bij een tankstation aan de Asserstraat. Door een gat in de muur te maken, wist men binnen te komen. Er is een niet ander te noemen geldbedrag weggenomen. De eigenaar deed aangifte. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. (BPS 07-174849)

Aangiftes van diefstal opgenomen
HOOGEVEEN Tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 7.00 uur is ingebroken in een schuurtje bij een woning aan de Gruythuysenlaan. Uit het schuurtje is onder meer een compressor en een fiets weggenomen. De eigenaar deed aangifte. (BPS 07-175192)
HOOGEVEEN - In de nacht vrijdag op zaterdag is ingebroken in een schuur aan de Bakkerneslaan. Uit de schuur zijn twee fietsen ontvreemd. De schade bedraagt ongeveer 1000,-. (BPS 07-175199)

Inbraak in verenigingsgebouw
ASSEN Tussen donderdag 11.00 uur en vrijdag 13.00 uur is ingebroken in een pand van een vereniging aan de Rode Heklaan. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen. Door een raam te vernielen, wist men binnen te komen. (BPS 07-174967)

Twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal ANNERVEENSCHEKANAAL Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 37-jarige man uit Groningen en een nog onbekende man aangehouden op verdenking van diefstal. De politie surveilleerde die nacht in de omgeving van Annerveenschekanaal en zagen de twee mannen fietsen. De twee fietsers waren bepakt en bezakt met allerlei goederen. Toen de agenten de mannen een stopteken gaven, gingen zij er plotseling vandoor. Kort daarna wist men de verdachten aan te houden. Diverse goederen zijn aangetroffen, er wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig zijn. Bij fouillering is ook een hoeveelheid heroïne aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-174845)

Koperen regenpijpen gestolen
NIEUW WEERDINGE In de nacht van vrijdag op zaterdag werden koperen regenpijpen weggenomen bij een in aanbouw zijnde woning aan de Vledders. De schade bedraagt enkele honderden euros. (BPS 07-175195)

Mannen aangehouden wegens vernieling

EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden wegens vernieling van een auto die geparkeerd stond aan de Esweg. De verdachte zou een ruit en het linker portier van de auto hebben vernield. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-175134)

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. De jongeman zou eerder die nacht uit een discotheek zijn gezet omdat hij zich vervelend gedroeg en daar een deur had vernield. Buiten was de verdachte nog steeds agressief en vernielde vervolgens een ruit van een ander pand. De politie werd gebeld en de man werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-175182)

Meisjes doen aangifte van mishandeling
MEPPEL Twee meisjes van 15 en 16 jaar oud uit Meppel deden in de nacht van vrijdag op zaterdag melding van mishandeling. De aangevers zouden kort daarvoor op het Kerkplein klappen hebben gehad van twee andere meiden. De identiteit van de twee verdachten is bij de politie bekend. De twee slachtoffers doen aangifte. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-175177)

Mishandeling jongeman
HOOGEVEEN Een 14-jarige jongen uit Hoogeveen doet aangifte bij de politie. De jongeman zou vrijdag bij school zijn mishandeld door een nog onbekende jongen. De verdachte zou de 14-jarige hebben mishandeld omdat zijn fiets in de weg stond. Ook de fiets moest het ontgelden en raakte beschadigd. (BPS 07-174987)

Aangifte van mishandeling
TYNAARLO Een 15-jarige jongen uit Eelde deed in de nacht van vrijdag op zaterdag aangifte van mishandeling. Hij zou kort daarvoor bij een discotheek aan de Vriezerweg zijn mishandeld door twee jongens. De politie heeft een vermoeden wie de verdachten zijn en zal hen uitnodigen op het bureau. (BPS 07-175135)

Aangever van mishandeling wordt zelf verdachte mishandeling agent ASSEN Een 22-jarige man uit Smilde werd in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer van mishandeling op het Kerkplein. De jongeman werd door agenten op de grond aangetroffen, hij had onder meer een dik oog als gevolg van de mishandeling. Toen de ambulancemedewerkers kwamen om het slachtoffer te onderzoeken, wilde hij niet met hen mee. Hij wilde lopend naar huis. Volgens getuigen (kameraden van het slachtoffer) was de 22-jarige man door een groep van vijf mannen in elkaar geslagen. De agenten zijn vervolgens met de getuigen door Assen gereden op zoek naar de verdachten van de mishandeling. Kort daarna werd een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden omdat dit één van de verdachten zou zijn. Hij is ingesloten voor verhoor. De agenten zijn met de getuigen teruggegaan naar hun kameraad op het Kerkplein. Onderweg zagen de agenten dat een man tegen de gevel van de kerk stond te plassen. Het bleek de jongeman uit Smilde, oftwel het slachtoffer, te zijn. Hij werd aangesproken op zijn gedrag en er werd hem uitgelegd dat dit niet de bedoeling was. Hij werd daarop kwaad en keerde zich tegen de politie. Hij scholde de agenten voor van alles en nog wat uit. De agenten zijn vervolgens weggegaan naar het bureau. Een paar minuten later meldde de wildplasser zich met zijn vrienden op het bureau. Hij werd binnengelaten, maar vervolgens ging hij weer te keer tegen de agenten. Hij schold ze weer voor van alles en nog wat uit. Bovendien begon hij te vechten met een agent die uiteindelijk een lichte hersenschudding opliep en lichte verwondingen. De man uit Smilde (die eerst slachtoffer was van mishandeling en later de wildplasser bleek) werd vervolgens aangehouden en ingesloten omdat hij zelf werd verdacht van mishandeling van de agent. (BPS 07-175165)

Huiselijk geweld
TYNAARLO Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Tynaarlo aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige vrouw uit dezelfde plaats. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-175169)

Auto uitgebrand
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is brand ontstaan in een auto die geparkeerd stond aan de Kroon. Een andere auto die dichtbij stond is een zelfde lot bespaard gebleven. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. (BPS 07-175188)

Bekeuring voor het verbranden van afval
DIEVER Agenten hebben vrijdagavond een 26-jarige man uit Diever bekeurd omdat hij afval aan het verbranden was in zijn tuin aan de Binnenes. (BPS 07-175070)

Rijden zonder alcohol
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond van 22 bestuurders een blaastest afgenomen op de Hoogeveenseweg. Eén van de bestuurders kreeg verbaal voor het niet hebben van een rijbewijs. De overige bestuurders bleken niet te veel te hebben gedronken. (BPS 07-175053)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema 0592 451280