Politie zoekt getuigen van drie straatroven

Veldhoven, 08-09-2007 o De politie in Veldhoven is op zoek naar getuigen van drie berovingen die vrijdagavond kort na elkaar hebben plaatsgevonden in de buurt van de Heerbaan.

Eerste beroving
Rond 21.00 uur fietste een 18-jarige vrouw uit Veldhoven op het fietspad onder de verhoogde rotonde in de Heerbaan. Een blanke jongen op een fiets kwam voorbijrijden en trok haar tas van haar schouder. Vervolgens ging hij er vandoor. Mogelijk dat hij in het gezelschap was van een andere jongen op een fiets.

Tweede beroving
Rond 21.20 uur werd een 16-jarige jongen uit Veldhoven beroofd van zijn mp3-speler. Dat gebeurde bij de rotonde in de Heerbaan ter hoogte van de kinderboerderij. Toen hij daar fietste, werd hij door twee jongens op fietsen vastgepakt. Hij moest zijn mp3-speler afgeven, waarna de jongens er vandoor gingen.

Derde beroving
Rond 21.40 uur werd een 18-jarige vrouw uit Veldhoven op ongeveer dezelfde plek door twee jongens benaderd. De vrouw, die ook op de fiets was, moest haar tas met inhoud afgeven. De daders gingen er daarna vandoor.

Signalementen
Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 19 jaar oud en ongeveer
1,80 meter lang. De andere dader heeft een donkergetinte huidskleur, is ook ongeveer 19 jaar en is iets kleiner dan de andere dader.

Getuigenoproep
Getuigen van de straatroven of mensen die weten wie en/of waar de daders zijn, kunnen zich melden bij de politie in Veldhoven via 0900-8844.