Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (8/9)

BREDA, 8 september 2007

Twee snackbarinbrekers aangehouden

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 03.05 uur op respectievelijk de Rijpstraat en de Hudsonstraat twee mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een snackbar aan de Dr. Struyckenstraat. Het gaat om twee Bredanaars (33 en 35 jaar).

De agenten zagen ter plaatse twee personen. Een van deze mannen stond bij de voordeur, terwijl een ander op dat moment via een gat in de voordeur naar buiten kroop. De inbrekers renden weg, via een brandgang, in de richting van de Hudsonstraat. Zij werden aangehouden. Op hun vluchtroute werd een tas met daarin blikken bier en komkommers aangetroffen. Ook in de jas van de 35-jarige verdachte vonden de dienders een blikje bier van hetzelfde merk. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rustige horecadienst met slechts één aanhouding

BREDA: De agenten van het horecatoezicht hebben vrijdagavond en de daarop volgende nacht een rustige dienst beleefd in het uitgaanscentrum. Er werd slechts één persoon aangehouden. Omstreeks 02.00 uur kreeg op de Haven een 19-jarige Bredanaar een bekeuring omdat hij op een bromfiets reed zonder een helm te dragen. Hij gaf een valse naam op. Nadat de agenten aanstalten maakten om hem mee te nemen naar het bureau, toverde hij opeens zijn legitimatiebewijs te voorschijn. De agenten hebben hem daarop ter plaatse afgehoord. Hij heeft twee bekeuringen gekregen, één voor het niet dragen van een helm en één voor het opgeven van een valse naam.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Man verdacht van mishandeling

BREDA: De politie heeft gisterenavond omstreeks 21.30 uur in de wijk Heusdenhout een 31-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 28-jarige Bredanaar. Het slachtoffer verklaart dat de verdachte gisteravond bij hem aan de woning had aangebeld. Nadat hij de voordeur had geopend had de verdachte hem direct een vuistslag in het gezicht gegeven. Hierdoor was hij naar achteren gevallen en kwam de punt van een kastje tegen zijn rug aan, wat erg veel pijn deed. De aangever vermoedt dat de mishandeling te maken heeft met het feit dat hij onlangs zijn relatie heeft verbroken. Hij vermoedt dat zijn ex-vriendin er mee te maken heeft. De politie kon de verdachte in de omgeving aanhouden. De ex-vriendin van het slachtoffer werd eveneens in de omgeving aangetroffen, waar zij in een auto zat te wachten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Prinsenbeker aangehouden na vernieling en bedreiging

PRINSENBEEK: De politie heeft vannacht omstreeks 06.00 uur in zijn woning een 32-jarige Prinsenbeker aangehouden die kort daarvoor opzettelijk een deuk had getrapt in het portier van de taxi die zijn vriendin voor de deur had afgezet. De man die dronken was kreeg ruzie met de taxichauffeur en uitte ook enkele dreigementen zoals: Wegwezen, ik maak je kapot. De verdachte werd ingesloten. Hij kon zich vandaag niet herinneren waarom hij zo kwaad geworden was op die chauffeur.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Een 22-jarige vrouw uit Etten-Leur is gistermiddag in een warenhuis aan de Karrestraat betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had in een paskamer een BH en een slipje met een gezamenlijke waarde van 100 euro ontdaan van de prijskaartjes en aangetrokken en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Ze werd tegengehouden door een bewaker. Ze heeft een boete van 220 euro gekregen. Zij heeft deze direct betaald.

Bredanaar aangehouden bij snelheidscontrole

BREDA: Een 41-jarige Bredanaar is vrijdagmiddag aangehouden tijdens een snelheidscontrole op de Westerhagelaan. De bestuurder die ook geen autogordels droeg wilde zijn rijbewijs niet afgeven. Hierop is dit door de agenten aan hem gevorderd dit te doen. Hij weigerde echter zijn medewerking. Hierop pakte een van de dienders de autosleutels uit het slot. De bestuurder probeerde dat te voorkomen. Toen dat niet lukte, stapte hij uit en maakte aanstalten om weg te lopen. Hij is vervolgens aangehouden. De man was het duidelijk niet eens met de gang van zaken en deelde mede een klacht in te dienen. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Krattendief aangehouden in Bavel

BAVEL: De politie heeft gistermiddag op de Lage Zijde naar aanleiding van het opgegeven signalement, een 24-jarige Bredanaar aangehouden die kort daarvoor twee bierkratjes met lege flessen had gestolen vanaf het terrein van de VV Bavel. Een medewerker van de voetbalclub zag de dader fietsen met achterop twee kratten Jupiler. De beheerder had dezelfde man een week daarvoor ook al betrapt. Hij had toen geen politie gebeld, maar had de dader toen alleen gesommeerd de kratten terug te zetten. Gisteren riep hij tegen de knaap dat die de kratten terug moest brengen naar het voetbalterrein en dat hij de politie zou waarschuwen. De dief wachtte dat laatste niet af en ging er vandoor. Hij werd door de politie op de Lage Zijde aangetroffen. Aan het bureau heeft hij de diefstallen bekend.

Man aangehouden met vals bankbiljet van 200 euro

BREDA: Een oplettende medewerker van het GWK heeft gisterenmiddag een vals bankbiljet van 200 euro onderschept. De eigenaar van het biljet, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wilde het biljet inwisselen voor kleinere coupures. De politie heeft de verdachte aangehouden en stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het valse bankbiljet.

Chauffeur verdacht van verduistering

BREDA: Een 39-jarige Oosterhouter is vrijdagmorgen in Breda aangehouden op de verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De Oosterhouter werkt bij een transportbedrijf dat gevestigd is in de Haagse Beemden. Gisteren werd in zijn vrachtwagen een routinematige veiligheidscontrole ingesteld. Hierbij werd een pakket met daarin een horloge aangetroffen dat niet op de lijst stond van de chauffeur. Dit was al eerder gebeurd. Toen kwam de chauffeur er met een waarschuwing van af. Nu werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Tijdens een zoeking in de woning van de verdachte zijn diverse goederen aangetroffen die mogelijk ook middels verduistering zijn toegeëigend. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.40 uur een 61-jarige man aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou zijn 61-jarige echtgenote hebben mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Zij verklaart dat haar man haar met gebalde vuist tegen een arm gestompt had. Dit gebeurde toen zij ruzie kregen. Ook had hij haar met de dood bedreigd. De politie ging naar het huisadres van beiden na een melding dat het slachtoffer door haar man uit het huis gezet was. De verdachte is in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft een bloeduitstorting op haar rechterbovenarm opgelopen.

Auteur: Willem van Hooijdonk

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.5.485 / Virus Database: 269.13.9/994 - Release Date: 7-9-2007 16:40