Ingezonden persbericht


De lucht in voor de allerarmsten

Uniek: Dorcas neemt eigen luchtballon in gebruik

ANDIJK/GORINCHEM - Hulporganisatie Dorcas is vrijdagavond letterlijk de lucht in gegaan. In Gorinchem werd de nieuwe heteluchtballon van de organisatie gedoopt door Dirk Jan Groot, internationaal directeur van Dorcas Aid. Hij wenste de ballon behouden vaart en sprak de hoop uit dat de ballon veel aandacht en opbrengst ten gunste van de allerarmsten zal opleveren. Daarna steeg de Dorcas-ballon op, met onder de acht passagiers de winnaars van de actie Step for Sudan, die tijdens de Nijmeegse Vierdaagse het meeste sponsorgeld hadden opgehaald voor Dorcas. De nieuwe aanwinst is uniek: Dorcas is, voor zover bekend, de enige goededoelenorganisatie in Nederland met een eigen luchtballon.

Betaald door ondernemers

De ballon is betaald door ondernemers die Dorcas een warm hart toedragen en is bedoeld om op een ludieke manier aandacht te vragen voor de organisatie en haar werk onder de allerarmsten in de wereld. Daarnaast zal de ballon ook commerciële vluchten maken, wat geld voor de projecten van Dorcas zal opleveren. De ballon wordt door luchtballonvaarderij De Hot uit Breda in bedrijf genomen. Een tocht door de lucht gaat zo n 180 euro per persoon kosten. Dorcas verwacht dat vooral bevriende bedrijven en hun relaties van de luchtballon gebruik zullen maken. Daarnaast wordt de ballon ingezet voor promotionele activiteiten van de organisatie.

De eerste vlucht van de Dorcas-ballon verliep voorspoedig. De ballon landde na 55 minuten zonder problemen in Wispik. Na afloop ontvingen de enthousiaste passagiers een vaarbewijs .

Dorcas

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 165 projecten ondersteunt. De organisatie geeft via lokale partners noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900. In de regio Rivierenland zet de ondernemersgroep Middle East Aid Connection zich in voor projecten in Egypte en Soedan, onder meer via de jaarlijkse actie Step for Sudan.

EINDE PERSBERICHT

Afdeling Communicatie


- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dorcas Hulp Nederland

Postbus 12

1619 ZG Andijk

Telefoon 0228 595900

Fax 0228 592787

Internet: www.dorcas.nl



--