Partij voor de Vrijheid (PVV)

Geen vergoeding kosten bij verwijderen hemangioom bij driejarig meisje zaterdag 08 september 2007
Vragen van het lid Agema (PVV) aan de minister van VWS over de onvolledige beantwoording van eerdere kamervragen over het grotendeels niet vergoeden van de kosten voor het verwijderen van een gevaarlijk hemangioom bij een driejarig meisje. (*)


1.)
Deelt u met mij de teleurstelling dat van eerdere kamervragen (*) de vragen mbt de operatie van een gevaarlijk hemangioom van een driejarig meisje door u niet in de beantwoording is betrokken? Zo neen, waarom niet? Zo ja, zou u onderstaande vragen afzonderlijk en volledig willen beantwoorden?


2.)
Deelt u de mening dat het volstrekt onacceptabel is dat de kosten voor de operatie van een gevaarlijk hemangioom (**) grotendeels niet worden vergoed? Zo neen, waarom niet?


3.)
Deelt u voorts de mening dat de verzekeraar de volledige kosten voor het verwijderen van dit gevaarlijke hemangioom van circa 28.000 euro moet vergoeden en niet slechts 4554,80 euro? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u bewerkstelligen dat deze kosten wel worden vergoed?


4.)
Deelt u de mening dat het geld in de zorg besteed moet worden aan kerntaken, namelijk de genezing en verzorging van mensen? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u bewerkstelligen dat het geld in de zorg terecht komt bij de mensen die zorg en behandeling nodig hebben zoals dit driejarige meisje?

(*) Antwoorden op kamervragen van het Kamerlid Agema (PVV) over financiering belangenorganisaties. (2060721950) (**) www.hemangioom.nl en www.hemangioom.web-log.nl


____________________