Rotterdamse fietsers trappers 180.000 euro bij elkaar voor goede doel


Opbrengst komt gedeeltelijk ten bate aan Doe Een Wens Stichting

ROTTERDAM, 20070903 -- Van 1 tot en met 8 september zullen de "Sophiatrappers" voor de laatste maal in actie komen tijdens "The Final Edition - De Ronde van Nederland". De Sophiatrappers bestaan uit trappers en trapsters uit Rotterdam en omgeving worden gesponsord door bedrijven, vrienden en bekenden waarbij alle opbrengsten ten goede komen aan goede doelen waaronder de Doe Een Wens Stichting. Op 8 september a.s. volgt tijdens de Wereld Havendagen op de Wilhelminapier de finish. Doe Een Wens vervult de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 3 tot 18 jaar.

Rijke historie
De Sophiatrappers, bestaande uit zowel mannelijke als vrouwelijke trapeprs, kennen een rijke historie. Sinds hun oprichting in 2002 hebben ze al diverse tourtochten gereden waaronder de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. De naam De Sophiatrappers is ontstaan vanwege het eerste goede doel: het Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam. Meer informatie over de Sophiatrappers kunt u vinden op: www.desophiatrappers.nl

Doe Een Wens Stichting Nederland
De Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Alle wensen worden vervuld, mits de kinderen dit lichamelijk en geestelijk aankunnen. Doe Een Wens wil het wenskind een onvergetelijke tijd bezorgen, even weg van ziekenhuis, behandeling en doktoren. Ook de ouders en thuiswonende broertjes en zusjes mogen mee tijdens de wensvervulling. Door de jaren heeft de Stichting al 2000 wensen vervuld. Doe Een Wens is voor haar werk afhankelijk van de steun en betrokkenheid van bedrijven, donateurs, ambassadeurs en circa 225 vrijwilligers. Heeft u ook interesse in een vrijwilligersfunctie in de regio Rijnmond, kijk dan op onze website www.doeeenwens.nl. Hier vindt u een actueel overzicht van de vrijwilligersfuncties.

Doe Een Wens Stichting Nederland

Doe Een Wens Stichting Nederland vervult vanaf 1989 de liefste wens van een kind, tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte, wonend in Nederland. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier waarbij de wens en de privacy van het kind en het gezin verzekerd zijn. De Stichting streeft ernaar elke wensvervulling een unieke gebeurtenis te maken, waarbij de vreugde van het kind centraal staat en waar het kind en de familie van kunnen genieten.

Doe Een Wens Stichting Nederland is CBF gecertificeerd. Aanpak Doe Een Wens zorgt voor het vervullen van de wens, indien nodig voor deskundige begeleiding en regelt alle praktische zaken, zoals de reis en het verblijf van het kind en de gezinsleden. Alle kosten komen voor rekening van de Stichting. Dit is mogelijk door de medewerking van ongeveer 225 vrijwilligers, verspreid door heel Nederland. En dankzij de giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van donateurs, bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen. Doe Een Wens Stichting Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage. Internationaal Doe Een Wens Stichting Nederland maakt onderdeel uit van de Make-A-Wish Foundation International, de grootste wensvervullende organisatie ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, USA. In Amerika werd de eerste wens vervuld in 1980.





Doe Een Wens Stichting