Golfevenement Wageningen in de slag om War Child


Golfteams halen zaterdag 8 september geld binnen

WAGENINGEN, 20070905 -- Op zaterdag 8 september aanstaande zal voor de derde achtereenvolgende keer het golfevenement `de Slag om Wageningen' plaatsvinden. Er zullen ongeveer achttien teams strijden om de sportieve eer, want het echte doel is het binnenhalen van zoveel mogelijk geld voor War Child Nederland.

De Ronde Tafel Wageningen heeft, net als de voorgaande jaren, een parcours uitgezet met twaalf holes op unieke plaatsen in en rond Wageningen. Om 10 uur zal Emiel Ratelband in de Capitulatiezaal van Hotel De Wereld de officiële afslag van dit unieke evenement verzorgen.

Vorig jaar was het evenement een groot succes en kon er aan het eind van de dag een cheque van liefst ¤ 5.200,- door de voorzitter van de Ronde Tafel Wageningen aan de penningmeester van War Child Nederland overhandigd worden. Met name dankzij de enthousiaste deelnemers, de vele sponsoren, partners, organisaties en instellingen, die dit evenement mede mogelijk maakte.

"Ook dit jaar kunnen wij weer rekenen op veel steun en enthousiasme en verwachten wij weer een aanzienlijk bedrag te kunnen doneren", aldus Gerard Janssen en John Douglas van Ronde Tafel Wageningen.

Het golfevenement kent 12 holes, speciaal voor deze dag aangelegde op schitterende plaatsen in en rond Wageningen. Met medewerking van o.a. de Gemeente Wageningen, de Wageningen Universiteit, het waterschap Vallei & Eem, de Stichting Behoud Wageningse Berg en enkele particulieren is het mogelijk op deze hele bijzondere en plaatsen te spelen. Voorbeelden van plaatsen waar de teams in zo min mogelijk slagen de hole moeten zien te bereiken zijn: het Arboretum, de Bassecour, in het Binnenveld, bij de Steenfabriek aan de Rijn en in het Stadion De Wageningse Berg. De dertiende hole zal worden gespeeld op Golfbaan `Het Heelsumse Veld'.

Het gekozen thema `de Slag om Wageningen' heeft alles te maken met het golfspel, maar ook met het spelen onder lastige omstandigheden, beperkte middelen en lastig terrein. Verder sluit het thema ook goed aan bij het gekozen goede doel, het steunen van de werkzaamheden van War Child Nederland. Zij helpen oorlogskinderen over de hele wereld om te gaan met hun traumatische ervaringen en herinneringen van jarenlange oorlog. War Child helpt hen in deze zware strijd en doet er alles aan om de sociale ontwikkeling van deze kinderen te ondersteunen en hun welzijn te verbeteren. Zie voor meer informatie www.warchild.nl