Port of Rotterdam

Optreden Gloria Estefan tijdens Wereldhavendagen

26-06-2007

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Havenbedrijf Rotterdam, zal op zaterdagavond 8 september wereldster Gloria Estefan vanaf een ponton in de Maas een optreden verzorgen tijdens de Wereldhavendagen.

Het gaat om een éénmalig televisie-optreden dat in het teken staat van de Europese presentatie van haar nieuwe CD '90 millas'. Rondom de show organiseert het Havenbedrijf een waterspektakel met Nederlandse sterren. Vuurwerk vanaf het water sluit het unieke concert af. Het evenement is gratis toegankelijk. NOS doet live verslag van het programma van 19.30 tot 19.55 en van 20.30 tot en met 22.00 uur op Nederland 1.

Gloria Estefan werd 1 september 1957 te Havana geboren als Gloria María Milagrosa Fajardo García`. De Cubaans-Amerikaanse vedette won vijf Grammies en had internationale hits met onder andere 'Dr Beat'; en 'Can't stay away from you'. Ze begon haar loopbaan in 1975 bij de Miami Sound Machine. De 'Queen of the Latin pop' verkocht wereldwijd meer dan 70 miljoen albums. Tijdens haar optreden in Rotterdam zal zij zeker ook aandacht besteden aan haar grote hits uit de jaren tachtig.

Met haar nieuwe CD " 90 Millas" eert Gloria haar Cubaanse afkomst met een collectie van nieuwe Spaanse liedjes. Vele beroemde artiesten zoals oa.:Andy Garcia , Arturo Sandoval, Carlos Santana, José Feliciano, Paquito d'Rivera en Sheila E. zijn als gastartiesten op deze CD te horen.