Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 26 juli 2007

Scholencompetitie in samenwerking met SRO
Boersma Sport laat Amersfoort jumpen

Niemand kan er meer om heen: jumpen is dé rage van dit moment. Boersma Sport start in september een cursus jumpen voor de jeugd. Tegelijkertijd organiseert het sportcentrum in samenwerking met SRO een jumpcompetitie onder middelbare scholen in Amersfoort.

'Jumpen is een intensieve manier van bewegen, waarbij je op een goede manier je conditie verbetert. Het is fantastisch dat de jeugd op deze speelse manier in beweging is. Daar leveren wij graag een bijdrage aan', zegt Huib Boersma van Boersma Sport. Op dit moment is hij druk in de weer om samen met SRO een scholencompetitie te organiseren, die in het nieuwe schooljaar van start moet gaan. De finaledatum staat al vast: op 8 december, op de ijsbaan op het Onze Lieve Vrouweplein.

Jumpen is als sinds enkele jaren in opkomst in Nederland en België, maar het afgelopen jaar is deze dansstijl tot een ware rage uitgegroeid. Met name op het internet zijn er talrijke sites en filmpjes te bekijken waarop de diverse jumpstijlen worden getoond. Zo zijn er onder andere freestyle, hardstyle en oldschool. De basis is elektronische (house) muziek waarbij de harde bass prominent aanwezig is. Boersma Sport zal in de cursussen die vanaf september gegeven worden de diverse stijlen zoveel mogelijk aan de orde laten komen.

Op zaterdag 8 september om 13.00 uur is er een gratis jumples voor 8 tot 12-jarigen bij Boersma Sport aan de Lageweg 14-16 te Amersfoort. Op maandag 10 september kunnen 12 tot 16-jarigen meedoen aan een gratis les. Deelnemers dienen zich vooraf op te geven (telefonisch via 033 4757717 of via e-mail: info@boersmasport.nl). Na afloop van de gratis lessen is er gelegenheid om in te schrijven voor een cursus jumpen van 10 lessen.

Scholen kunnen zich vanaf september inschrijven voor de jumpcompetitie. Meer informatie hierover volgt direct na de start van het nieuwe schooljaar. Noot voor de redactie (