Gemeente Lopik

Open Monumentendag 2007

Dit jaar staat de Open Monumenten Dag onder de titel "Moderne Monumenten" in het teken van de twintigste eeuw. In deze eeuw kreeg de Nederlandse architectuur weer een eigen gezicht. Anno 2007 neemt de waardering voor de monumenten uit de 20e eeuw toe; architectuur en stedenbouw uit de periode 1900 - 1965 worden nu gezien als een belangrijke en vernieuwende ontwikkeling in de geschiedenis van de Nederlandse architectuur.

Op zaterdag 8 september 2007 zult u merken, dat de ontwikkeling in de architectuur uit de 20^e eeuw ook in Lopik herkenbaar is. Geniet deze dag van Lopik, gelegen in de Lopikerwaard in het Groene Hart van Nederland en samen met de Krimpenerwaard één van de grootste aaneengesloten veenweidegebieden van Nederland!

Om zo weinig mogelijk van de te bezichtigen panden te missen raden wij u aan, de aanbevolen wandelroute te volgen en het programma, dat u op diverse locaties wordt aangeboden, te betrekken in uw "wandeling door de tijd" in Lopik.

Langs deze wandelroute zijn tevens ansichtkaarten verkrijgbaar, ontworpen door leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van vier Lopikse basisscholen met het thema: `Groeten uit Lopik' !