Gemeente Hulst


Persbericht - 21.08.2007

Open Monumentendag 2007

Op zaterdag 8 september 2007 is het weer Open Monumentendag. Dit jaar is het landelijk thema: Moderne monumenten.

In de gemeente Hulst in dit kader zijn op deze dag vanaf 10.00 tot 17.00 uur de volgende monumenten gratis toegankelijk: Basiliek H. Willibrordus, Stadhuis, s-Landshuis, Streekmuseum De Vier Ambachten, Stadsmolen, Protestantse Kerk te Hulst en de Ned. Hervormde Kerk Hontenisse te Kloosterzande, de Mr. Van der Heyden Groeve en Luchtwachttoren te Nieuw Namen, Pastorie te Heikant en de Kapel OLV Ter Eecken te Kapellebrug.

Rondleidingen
Op Open Monumentendag worden er in Hulst 2 gratis rondleidingen verzorgd onder leiding van VVV-gidsen.
Deze wandelingen vangen aan om 13.30 en om 15.15 uur. Vertrekpunt is het VVV kantoor, gelegen aan de Steenstraat 37 te Hulst. Voor nadere informatie kunt u terecht bij het VVV op tel. 0114-315221.

Fietsroute Moderne Architectuur
Het is ook mogelijk de fietsroute Moderne Architectuur 1910-1970 te fietsen. De fietsroute gaat in de omgeving van Hulst naar de opengestelde pastorie van Heikant en de Kapel OLV Ter Eecken te Kapellebrug. Onderweg wordt er aandacht besteed aan enkele kenmerkende bouwwerken die tussen 1910 en 1970 gebouwd zijn o.a. naar ontwerp van Architect Rouleau.
De fietsroutes zijn gratis te verkrijgen bij het VVV-Kantoor, gelegen aan de Steenstraat 37 te Hulst.

Torenbeklimmingen
Tijdens de openstelling van de H. Willibrordus Basiliek te Hulst is het op Open Monumentendag mogelijk de toren te beklimmen onder leiding van een gids. Vertrektijden zijn afhankelijk van het aanbod van bezoekers gedurende de dag. De beklimming is niet geschikt voor kleine kinderen en degenen, die om welke reden dan ook minder goed ter been zijn.

Op Open Monumentendag is wordt de Luchtwachttoren aan de Nieuw Kieldrechtdijk 11 te Nieuw Namen opengesteld. Beklimming van de toren is mogelijk tussen 10.00 en 17.00 uur.
Beklimming van de toren is niet geschikt voor kleine kinderen en degenen, die om welke reden dan ook minder goed ter been zijn. Beklimming geschiedt voorts op eigen risico.

Exposities
In het streekmuseum De Vier Ambachten wordt vanaf 1 september tot 11 november 2007 een tentoonstelling gehouden over Architect Rouleau. Rouleau heeft in Hulst en omgeving talloze huizen ontwerpen in een hem kenmerkende stijl. Tijdens de Open Monumentendag is het museum gratis toegankelijk.
In de basiliek wordt een tentoonstelling over de modernere gedeelten van de basiliek gehouden.
Deze tentoonstelling bestaat uit het naoorlogse gedeelte van de toren, de restauratie van de gewelven rond 1930, de gebrandschilderde ramen en de historie van de Basiliek. Het geheel wordt opgeluisterd met orgelmuziek.
Voor nadere informatie over de monumentendag kunt u terecht op: www.openmonumentendag.nl

Tot en met 7 september 2007 kan men voor informatie terecht op tel. 0114-389375 of via psc@gemeentehulst.nl.
Op 8 september 2007 is het VVV-kantoor beschikbaar voor nadere informatie, tel. 0114-315221.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl