Gemeente Schiedam


Augustus

Groenoord Zomerfeest: een feest voor en door bewoners van Groenoord

22 augustus 2007

Op zaterdag 8 september vindt in Groenoord het Groenoord Zomerfeest plaats. Op deze dag staan verschillende locaties in de wijk in het teken van een stijlvol zomers feest met muziek, dans, braderie, rommelmarkt en een sportieve zeskamp. Het Zomerfeest wordt een dag voor jong en oud om grenzeloos te genieten van vele muzikale en sportieve activiteiten, gerechten uit de wereldkeuken en de presentatoren Quintis Ristie en Jack Kerklaan.

Zomerfeest Groenoord is een actieve en sportieve feestdag voor alle bewoners uit Groenoord. Het Zomerfeest vindt plaats op zaterdag 8 september van 11.00 tot 22.00 op meerdere locaties in de wijk. Natuurlijk zijn ook mensen van buiten Groenoord van harte welkom om te genieten van muzikale optredens van onder andere Sugar Lee Hooper, Shantykoor Stuurloos, Reflex, Caribbean Punch en de kinderdisco. Maar niet alleen muziek maakt van deze dag een feest, ook linedance, buikdansen, modeshows, braderie, rommelmarkt, heerlijk eten en vele kinder- en ouderenactiviteiten zorgen op 8 september voor een feestelijke happening.

Een actief onderdeel van het Zomerfeest is de Zeskamp, waar iedere inwoner van Groenoord de kans krijgt om op een uitdagende manier, samen met teamgenoten uit de wijk, de sportieve strijd aan te gaan. Zo zal er onder andere opblaasbaar levend tafelvoetbal gespeeld worden en kun je je uitleven bij het touwtrekken of op de zeephelling. Deelname aan de Zeskamp is voorbehouden aan inwoners van de wijk Groenoord. Je kunt je voor de Zeskamp opgeven bij Fun-Key Events op telefoonnummer 010-427 0888.

Voor de jongste bezoekers zijn er veel leuke activiteiten te beleven op het kinderplein aan de Johan Wagenaarstraat, zoals een mini-kinder-zeskamp, een kinder-dj, Theater Femus, schminken, een kinderdisco met barbecue en nog veel en veel meer. En het mooiste is.je kunt gratis meedoen!

Voor als je wat rust zoekt in alle drukte, kun je terecht op de rommelmarkt, de braderie of kun je meedoen aan workshops mozaïeken, bloemschikken of vilten. Ook een potje jeu de boules, sjoelen of schaken staat eenieder vrij.

Het bezoeken van het Zomerfeest en alle acts en deelname aan diverse onderdelen is gratis en aangezien de feest zich uitstrekt over verschillende locaties, raak je niet snel uitgekeken. Wat te denken van onder andere het muziekplein (Laan van Boles), kinderplein (Johan Wagenaarstraat), zeskamp (Oreliopark), jongerenactiviteiten (Laan van Boles), ouderenactiviteiten (Oreliopark) en braderie/markt (Eduard van Beinumlaan).

Het Groenoord Zomerfeest ondersteunt in 2007 het goede doel Stichting Ambulance Wens. Deze stichting helpt terminale immobiele patiënten om hun laatste wens te vervullen door te zorgen voor vervoer naar de plek die zij graag nog bezoeken.