Gemeente Lochem


Open monumentendag 2007 in Lochem

Op zaterdag 8 september wordt ook in de gemeente Lochem Open Monumentendag georganiseerd. Dit jaar staat Open Monumentendag 2007 onder de titel 'Moderne Monumenten' in het teken van de twintigste eeuw. In deze eeuw kreeg de Nederlandse architectuur weer een eigen gezicht. U bent van harte welkom de gebouwen die deze dag geopend zijn, te bekijken.

Programma
In de gemeente Lochem zijn twee wandelroutes uitgezet die langs architectuur en stedenbouw uit de eerste helft van de twintigste eeuw leiden. Een aantal gebouwen zijn dan voor publiek toegankelijk.

In Gorssel kunt u de wandeling maken onder begeleiding van een gids. De wandeling start om 14.00 uur voor het gemeentehuis in Gorssel. Uiteraard kunt u de route ook op eigen gelegenheid op een eerder of later tijdstip volgen.

In Lochem kunt u de wandeling op eigen gelegenheid maken. Aan de Zwiepseweg 85 is de beeldentuin geopend. Ook kunt u onder andere de 56 meter hoge toren van de Gudulakerk op de Markt in Lochem beklimmen.

De twee wandelroutes in Lochem en Gorssel zijn met elkaar verbonden via een fiets- of autoroute. Zo kunt u op een interessante manier van Lochem naar Gorssel of van Gorssel naar Lochem om het gehele programma te volgen.

Huis Verwolde geopend tijdens Open Monumentendag
Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen stellen huis Verwolde gratis open op zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Jonker Emilelaan 4, 7425 TL Laren
Meer informatie www.mooigelderland.nl of (0573) 401825.

Huis De Voorst geopend op 9 september!
Op zondag 9 september is Huis De Voorst gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Binnenweg 10, 7211 MA Eefde.
Meer informatie (0575) 545454.