Gemeente Lopik

Nieuws

Open Monumentendag Lopik

Op zaterdag 8 september 2007 is het Open Monumentendag.

De kern Lopik zal van 10.00 uur tot 17.00 uur in het teken staan van het landelijke thema "Monumenten van de 20e^ eeuw". De werkgroep Open Monumentendag heeft samen met een groot aantal vrijwilligers uit Lopik een aantrekkelijk programma samengesteld.

De Ned. Hervormde Kerk, Villa Nootensoord en het verzetsmonument, het Raadhuis en de Rabobank zullen worden opengesteld. In of bij ieder monument zal iemand aanwezig zijn om te vertellen over het pand. De opengestelde monumenten zijn te herkennen aan een gele vlag met het logo van Open Monumentendag.

Op de Dorpstraat wordt een dorpsmuseum ingericht waar via oude ansichtkaarten, fotos en gereedschappen de historie van Lopik kan worden beleefd. Ook zullen de ansichtkaarten worden tentoongesteld die leerlingen van de vier Lopikse basisscholen hebben ontworpen. Verder een zeskamp voor en door de bewoners van de Dorpstraat en een optreden van het Weteringkoor.

Bij Aannemingsbedrijf Gebr. Bergstra wordt inzichtelijk gemaakt hoe en met welke materialen er in de 20e eeuw werd gebouwd.

Het centrale informatiepunt is op het plein voor de Ned. Hervormde Kerk aan de Dorpstraat. Bezoekers van Open Monumentendag kunnen de auto parkeren bij:

* Sporthal De Wiekslag, Beatrixplantsoen 3 te Lopik;
* IJsbaan achter de Lopikse Apotheek, Dorpstraat 16 te Lopik.

Bezoekers kunnen vervolgens met paard en wagen naar de opengestelde monumenten en activiteiten reizen.

Meer informatie