Gemeente Heerhugowaard


De Schakel

Opening cultureel seizoen

Op zaterdag 8 september gaat het nieuwe cultureel seizoen in Heerhugowaard van start. De Schakel, de bibliotheek en de artotheek luiden dat die dag in met allerlei culturele activiteiten.

De bibliotheek en de artotheek maken voor het eerst gebruik van het feit dat ze nu onder één dak bij elkaar zitten. Op vrijdagavond 7 september is er om 19.00 uur voor de liefhebbers al een lezing over het boek âDe ontdekking van de hemelâ van Harry Mulisch. De schrijver is hiervoor uitgenodigd, maar of hij aanwezig zal zijn was bij het ter perse gaan van dit nummer nog niet bekend.
De open dag bij de bibliotheek en de artotheek duurt van 10.00 â 17.00 uur. De Schakel opent van 13.00 â 17.00 zijn deuren. De âgewoneâ dienstverlening gaat op 8 september ook gewoon door. Bij de bibliotheek en de artotheek kunt u lenen en terugbrengen, bij De Schakel is de kassa voor de kaartverkoop van het nieuwe seizoen open.

De Schakel
In de Schakel is een culturele markt waar verenigingen, clubs, Artiance en de muziekschool Dijk & Waard hun aanbod voor het seizoen 2007-2008 laten zien. In de grote zaal is een doorlopende videovoorstelling met een cabaretcompilatie.

Bibliotheek
De bieb is op 8 september een uurtje langer open dan normaal. Op de jeugdafdeling van de bibliotheek zijn er voor kinderen van 8 tot 12 jaar allerlei activiteiten georganiseerd. Tussen 10.30 en 14.30 uur zijn er workshopjes waar kinderen bijenzoemers, hoekgluurders, magische springbonen, kaarslichtkijkertjes, bellenblaas en waterbloemen kunnen maken. Ook is er een fototentoonstelling van de Biebkidz en is een speurtocht uitgezet.

Artotheek
Op vrijdagavond 7 september wordt de Artotheek officieel geopend. Op zaterdag 8 september is het open huis in de gloednieuwe ruimte op de eerste verdieping van het gemeentehuis. De collectie bestaat uit zoân 1250 kunstwerken.
Op uitnodiging van de Artotheek treden leerlingen van de muziekschool Dijk & Waard op, vanaf een podium in de hal van het gemeentehuis. Bijna alle muziekstromingen die beoefend worden in de muziekschool zijn te beluisteren.

Stories by Heart
Ook het verhalenproject âStories by Heartâ is te zien en te beluisteren. In âStories by Heartâ lezen Heerhugowaarders voor uit hun favoriete boek.

22-08-2007