Gemeente Epe


'Gelderland aan zee' Provincie organiseert Open Huis

Op zaterdag 8 september a.s. organiseert de provincie Gelderland van 11.00 tot 17.00 uur voor de vierde keer Open Huis. Dit keer staat de dag in het teken van 'klimaatverandering' onder het motto 'Gelderland aan zee'. De Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje, opent 'Gelderland Ondersteboven' officieel om 12.00 uur op het voorterrein van het Provinciehuis in Arnhem.

Tijdens deze open dag kunt u zien wat de gevolgen van klimaatverandering zijn, wat de provincie op dit terrein doet en wat u zelf kunt doen om het tij te keren. Ook Gelderse kunst en cultuur doen mee met een sprankelend programma met dans, zang en theater. Dit alles met een knipoog naar klimaatverandering.

Verrassende activiteiten
Er is veel informatie over alternatieve brandstoffen, het (openbaar) vervoer, energie, watervraagstukken en veranderingen in onze leefomgeving. U krijgt ondermeer suggesties om zelf een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. Verstandig omgaan met energie in de huishouding is daarbij een van de aandachtspunten. In het verlengde hiervan ontvangt iedere bezoeker een ludiek cadeau in de vorm van een wasdroger op zonne-energie. Ook maken de bezoekers op vertoon van een op 8 september afgestempeld OV-bewijs kans op een dag- of maandkaart voor het OV.

Zonnewagen Nuna3 en weerman
Een van de hoogtepunten is de presentatie van de zonnewagen Nuna3 door wereldkampioen Job van de Kieft. Verder geeft weerman Reinier van de Berg zijn mening over de klimaatverandering. In presentaties van circa 20 minuten gaat hij in op de vraag of de volgende generaties aan onze kust de schaduw van palmbomen kunnen opzoeken of pinguïns zullen voeren.

Zandsculpturenwedstrijd
Op de Markt voor het provinciehuis is de finale van de sculptuurwedstrijd Verstand van Zand. Aan het eind van de middag maakt de Commissaris de winnaar bekend.

Informatie
Meer informatie over het programma kunt u vinden op www.gelderland.nl of in het programmaboekje (pdf-bestand).