Kruisdijk / Kuilboer - Each similar possibility - in Galerie Masters

23/08/2007 23:27



Galeriemasters



Opening: 8 september 2007 17.00 uur
9 september - 13 oktober; donderdag tot en met zaterdag 13.00 - 17.00 uur; en op afspraak

Op 8 september opent in Galerie Masters de tentoonstelling 'Each similar possibility' van de Nederlandse kunstenaars Kruisdijk en Kuilboer. Deze gezamenlijke tentoonstelling is een vervolg op een eerdere samenwerking waarbij de twee op fictieve wijze afstudeerden van het zwarte gat. Doordat hun werk sterk verschilt, zowel in materiaal als in uitgangspunten, is deze collaboratie op het eerste gezicht merkwaardig. Maar hierin ligt tegelijkertijd de kracht, omdat Kruisdijk en Kuilboer beide op een eigenzinnige manier invulling geven aan elkaars werk en daarmee een verrassend gesamtwerk weten neer te zetten.

Ben Kruisdijk (1981 NL)

In de installaties van Kruisdijk spelen tekeningen een belangrijke rol. Hij gebruikt uiteenlopende materialen als papier, röntgenfoto's en bakpapier als drager. Kruisdijk ziet zijn werk als een fragment van één groot, evoluerend monument. Hierover zegt hij: "Alles is direct of indirect met elkaar verbonden. Het is voor ons zowel een logisch als een vervreemdend idee dat wij slechts een paar kennissen verwijderd zijn van iedereen op aarde en dat alles invloed op elkaar uitoefent. Dat geeft een gevoel van onmacht, maar bevat ook een ongekende schoonheid. Hiervoor wil ik dan ook een monument gaan neerzetten."

Conny Kuilboer (1976 NL)

Conny Kuilboer verleidt de toeschouwer stil te staan bij alledaagse objecten en situaties. Ze citeert en vervreemdt de aanneembare realiteit door er een gestileerde versie van te maken. Haar materiaalkeuze, die hoofdzakelijk uit dekenstof bestaat, speelt hierin een belangrijke rol. Met haar werk wil Kuilboer een onderzoek doen naar de verbindende factoren tussen alle mensen door onder andere godsdienst en media te thematiseren.

Galerie Masters
openingstijden: donderdag - zaterdag 13.00-17.00 uur en op afspraak Eerste Jan Steenstraat 131 1072 NJ Amsterdam 06 418 16 903 vandriel@dds.nl





http://www.galeriemasters.nl/