TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 27-08-2007

Televisie
Z@PP KIDS TOP 20
Uitzending zaterdag 8 september
Z@ppelin op Nederland 3 - 8.24 uur

ELIZE PRESENTEERT Z@PP KIDS TOP 20

Vanaf zaterdag 8 september brengt de TROS het enige echte muziekprogramma voor kids op de buis: Z@PP KIDS TOP 20. Deze top 20 is gebaseerd op een unieke hitlijst die kinderen van 6 tot 12 jaar zelf samenstellen door te stemmen via de Kids Top 20-website. De populaire zangeres EliZe presenteert het programma.

EliZe:"Het is geweldig om de Kids Top 20 te presenteren, omdat ik het leuk vind om met kinderen om te gaan en omdat mijn passies zingen en dansen zijn. Verder is het natuurlijk super dat er collega's langskomen om op te treden!"

EliZe bezoekt elke week een andere basisschool in Nederland. De klas wordt omgebouwd tot een echte Kids Top 20-studio, waar wordt gedanst op de muziek van de Kids Top 20. Tussen de liedjes door vertelt EliZe onder andere alle weetjes van muziek, films, hobby's, mode en idolen. Uiteraard treden er ook elke week artiesten op.

De Kids Top 20-hitparade is de enige kidsmuziekhitparade ter wereld en is met ongeveer 200.000 stemmen per week uitgegroeid tot een van de belangrijkste muziekhitlijsten van Nederland!

Remco van Leen, programmaleider TROS: "Wij staan te popelen om Z@PP KIDS TOP 20 uit te gaan zenden. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat alle kids van Nederland veel plezier zullen beleven aan dit succesvolle muziekprogramma. Bovendien is het een mooie aanvulling op onze bestaande kinderprogrammering op Z@pp en Z@ppelin."

De Kids Top 20 startte in 2002 en verdient hetzelfde jaar de onderscheiding de Gouden Stuiver voor het meest populaire kids tv-programma van dat jaar. In de tussentijd is de hitparade ook internationaal succesvol in België en Scandinavië. Binnenkort gaat het programma ook van start in Frankrijk.