Ack van Rooyen winnaar Laren Jazz Award 2007

28/08/2007 13:07



Stichting Singer Memorial Foundation



Laren, 28 augustus 2007

Ack van Rooyen winnaar Laren Jazz Award 2007

Tijdens de aanstaande editie van Laren Jazz op zaterdag 8 september wordt de Laren Jazz Award 2007 uitgereikt aan de trompettist en flügelhornspeler Ack van Rooyen.

Ack van Rooyen (1930) trok als jong student al naar New York en bracht de moderne jazz naar Nederland. Gedurende zijn lange carrière speelde hij met vele internationale orkesten en big bands. Hij is docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en speelt onder meer met zijn eigen kwintet en The Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Ack van Rooyen krijgt de Laren Jazz Award 2007 omdat "deze bescheiden gigant zijn hele leven in dienst van de muziek heeft gesteld". De jury roemt met name de fluwelen toon die Ack van Rooyen internationaal tot een veel gevraagd solist maakt en zijn bemoeienis met een nieuwe generatie trompettisten.

De jury bestaat uit Dick Bakker, Cees Schrama en Reinier Sinaasappel.

Ack van Rooyen zal tijdens Laren Jazz optreden met Louis van Dijk en Trio Frits Landesbergen.

Verder op Laren Jazz:

Dame Cleo Laine en Sir John Dankworth
'A marriage of musical brilliance' (Daily Telegraph)

In augustus vierden ze hun beider tachtigste verjaardag met een concert tijdens de BBC Proms, op 8 september vieren ze dit heugelijke feit tijdens Laren Jazz, hun enige concert dit jaar op het Europese vasteland; Dame Cleo Laine en Sir John Dankworth. Ze treden al 50 jaar samen op en nog altijd zijn ze 'a class act'.

Gino Vanelli en Michiel Borstlap
'Zonder concurrentie heeft Vannelli de beste stem van deze zaterdagavond' (De Pers, 15 juli 2007, n.a.v. North Sea Jazz Festival 2007)

De Canadees Gino Vanelli en Nederlands meest gevraagde pianist Michiel Borstlap hebben elkaar gevonden in een compleet nieuw muzikaal project.

en

Nueva Manteca, The Young Sinatra's met Paul van Kessel, Trio Erik Timmermans met André Vrolijk en zangeres Miëtt Molnar, Sensual, Louis van Dijk met Frits Landesbergen.

Het volledige programma is te vinden op de website www.larenjazz.nl

Kaartverkoop via de theaterkassa van Singer Laren (035-5393933 of theaterkassa@singerlaren.nl. Toegangskaarten á 45 euro per stuk.

Gratis concert op zondagmiddag
Op zondag 9 september is er voor iedereen toegankelijke, hartverwarmende en swingende jazzmuziek in de tent in de Singertuin. Na de Dutch Swing College Band is er speciale aandacht voor jeugdige muzikanten. Daarnaast treden op de JazzJuniors van de Amsterdamse Muziekschool en Jumpin Jive met Peter Kuijt.





http://www.larenjazz.nl