Pijnacker-Nootdorp


datum 28 augustus 2007

Bezoek aan maatschappelijke organisaties

Burgemeester Buddenberg brengt op zaterdag 8 september een bezoek aan Ruiterclub Pijnacker. Dit is het vijfde bezoek uit een reeks van bezoeken aan maatschappelijke organisaties dat gepland staat voor 2007.

In een vitale gemeente zijn verschillende maatschappelijke organisaties actief. Dit zijn de vele clubs, verenigingen en vrijwilligersorganisaties die een gevarieerd aanbod aan activiteiten in onze gemeente verzorgen en die maken dat onze inwoners zich hier echt thuis voelen. Het gemeentebestuur waardeert dit bijzonder, want Pijnacker-Nootdorp moet een gemeente zijn waar het prettig wonen, werken en recreëren is.
Burgemeester F.H. Buddenberg heeft al diverse organisaties bezocht die op maatschappelijk gebied zeer actief zijn. In direct contact met de organisaties vraagt hij hoe zij de samenwerking met de gemeente ervaren, wat gaat er goed, wat kan beter, hoe kijken zij tegen de maatschappelijke ontwikkelingen aan, hoe komen zij aan voldoende vrijwilligers, etc.

Rondleiding
De Ruiterclub Pijnacker is een verenigingsmanege zonder commerciële doelstellingen. Alle leden van de club zijn mede eigenaar van de pony's en paarden. De verzorging ervan is de verantwoordelijkheid van alle leden.
De burgemeester wil zich graag laten informeren over de organisatie van de club, hun jeugdbeleid, is er voldoende capaciteit aan grasland voor de paarden, hoe voldoen zij aan de veiligheids- en milieueisen, lukt het om voldoende vrijwilligers te krijgen voor de dagelijkse verzorging van de paarden, wat verwachten zij van de gemeente etc. Na het gesprek met diverse bestuursleden volgt een rondleiding langs de manege en de velden.

Het programma zier er als volgt uit:

Programma
1100 uur ontvangst in de bestuurskamer Ruiterclub Pijnacker 12.00 uur rondleiding
12.30 uur einde bezoek