Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Open monumentendag 2007 in fort Rammekens

EXTRA RONDLEIDINGEN, GRATIS TOEGANG EN EERDER OPEN

Tijdens de Open monumentendag 2007 zijn er op zaterdag 8 september extra rondleidingen in Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa (1547). Deze rondleidingen zijn gratis, net zoals de toegang tot het fort op deze dag. Het fort gaat ook eerder open, om 10.00 uur. Op 9 september gelden weer de normale toegangsprijzen en openingstijden. Fort Rammekens is een groene oase nabij Vlissingen, waar historie, cultuur en natuur samenkomen.

Op 8 kilometer afstand van Vlissingen vindt u Fort Rammekens, temidden van bos, kreek, weide, schor en een oorverdovende stilte. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa. Ooit speelde het fort een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis. Het nu gedeeltelijk vervallen fort vormt het hart van een uniek natuurgebied aan de oevers van de Westerschelde. U vindt hier allerlei unieke planten. Ook kinderen vinden het fort reuze spannend en gaan graag op ontdekkingstocht. Het is dan ook bijzonder ronddwalen over de wallen van Fort Rammekens, met het unieke uitzicht over de Westerschelde. Bezoek ook eens de donkere kazematten, waar ooit manschappen woonden en gewonden werden verzorgd.

In het kader van de Open Monumentendag, kunt u op zaterdag 8 september van een vakkundige gids van het IVN een rondleiding krijgen in dit unieke gebied. Deze extra rondleidingen vinden plaats om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Het fort is deze dag al vanaf 10.00 uur geopend. Op zondag 9 september gelden weer de normale toegangsprijzen. Op deze zondag vindt ook weer een normale rondleiding plaats. Deze start om 14.00 uur en kost ^ 2,50. Kaarten kunt u ter plaatse kopen.

Fort Rammekens wordt beheerd door het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Voor meer informatie over fort Rammekens kunt u kijken op de website www.muzeeum.nl. Bellen kan ook; telefoon 0118- 412 498.

Fort Rammekens is het hele jaar geopend van:
Dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur Van november tot april is het fort gesloten.
U vindt het fort aan de Rammekensweg in Vlissingen-Oost, telefoon 0118-412498.

29 Augustus 2007