Gemeente Echt-Susteren


Open Monumentendag 2007 in de gemeente Echt-Susteren

monumentendag.JPG

Het comité Open Monumentendag Echt-Susteren organiseert dit haar voor de tiende keer deze bijzondere dag. Aanvankelijk gebeurde dit alleen voor de vroegere gemeente Echt, maar nu uiteraard ook in Susteren.

Ieder jaar conformeert het comité zich aan het landelijke thema, wat vaak de nodige hoofdbrekens en vergaderingen kost. Toch werd ieder jaar dankzij de gemeentelijke, financiële steun een brochure uitgebracht of zoals vorig jaar een flyer die gretig aftrek vond tijdens het octaaf van Schilberg en lang daarna. Daarnaast werden wandelingen, fietstochten, speurtochten, rondleidingen, presentaties en tentoonstellingen georganiseerd.

Dit jaar staat in het teken van moderne monumenten, met de bedoeling om de architectuur van de twintigste eeuw onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Ook dit jaar wordt er weer een gratis brochure uitgegeven waarin het comité, naast een inleiding over de bouwstijlen van de twintigste eeuw, specifiek aandacht hebben voor bijzondere panden in diverse kernen. Deze zijn in de brochure, voorzien van foto, uitvoerig beschreven door de leden van het comité.

Zaterdag 8 september dient het verzorgingshuis de Egthe als thuisbasis waar om 10.00 uur de opening verricht door de wethouder van cultuur, de heer Pustjens. Ook is in de Eghte een fototentoonstelling ingericht, gemaakt door enkele leden van het comité. Dankzij de welwillende medewerking van de heer Souverijn kunt u genieten van een doorlopende presentatie van moderne monumenten en van bijzondere details daarvan op de kabelkrant van de Egthe.

Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om zelf een kijkje te komen nemen en met een gratis brochure en de nodige achtergrondinformatie huiswaarts te keren.