Gemeente Lansingerland


Week van de Alfabetisering
Alfabetiseringsweek 8 t/m 14 september 2007

In de week van 8 t/m 14 september doen een aantal scholen en gemeenten in de stadsregio Rotterdam mee aan de landelijke Week van de Alfabetisering. In die week worden op diverse plaatsen activiteiten georganiseerd om het thema laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

In Nederland zijn er naar schatting 1,5 miljoen mensen die in het dagelijks leven last hebben van het feit dat zij moeite hebben met lezen en schrijven. Van deze 1,5 miljoen zijn er 1 miljoen in Nederland geboren en getogen en hebben 500.000 een niet-Nederlandse achtergrond. In de stadsregio gaat het in totaal om 150.000 mensen.

Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. In de stadsregio Rotterdam vinden op scholen in Schiedam, Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Hellevoetsluis themadagen plaats. Op speelse wijze leren de kinderen hoe belangrijk het is om te kunnen lezen en schrijven en hoe lastig het is als je dat niet of nauwelijks kunt. Dat levert in het dagelijkse leven veel problemen op.

De themadagen vinden plaats op de volgende scholen:

Obs De Catamaran in Capelle aan den IJssel (maandag 10 september);

Kbs De Vliedberg in Rotterdam (woensdag 12 september);

Obs De Peperklip in Schiedam (donderdag 13 september);

Obs De Morgenstont in Hellevoetsluis (vrijdag 14 september).

Daarnaast zijn er voorlichtingsbijeenkomsten over laaggeletterdheid voor leerkrachten en ouders.

bron: persbericht Stadsregio 30 augustus 2007