Ingezonden persbericht


Drie extra speeldata voor komische musical over café

Eglentier promoot voorstelling op fietsende kroeg

De cast uit Café El & Ben: The Musical! fietst tijdens de Stad als Podium op een Fietscafé om de nieuwe voorstelling van Theatergroep Eglentier te promoten. Op zaterdag 8 en zondag 9 september zullen de acteurs in het centrum van de stad verschillende liedjes uit de komische musical ten gehore brengen. Op dit fietscafé is plaats voor 12 personen. "Genoeg ruimte voor de voltallige spelersgroep afgewisseld door wat gasten. De barman tapt een drankje, er is muziek en ook een reservebank voor als je wat vermoeid bent. Het belooft een dolle boel te worden," aldus Hans Goes van de toneelgroep.

Van deze komische musical over het enige echte Haarlemse café El & Ben aan 't Krocht, zijn de vijf oorspronkelijke voorstellingsdata al uitverkocht, daarom heeft Theatergroep Eglentier besloten drie extra data toe te voegen aan de lange speellijst. Deze extra data zijn 1, 8 en 11 november.

Tijdens De Stad als Podium presenteert cultureel Haarlem zich aan het publiek en geeft een voorproefje van de programmering en van de stukken die er te zien zijn. Daarom is ook Theatergroep Eglentier van de partij. De liedjes die gezongen worden zijn deels uit de musical en deels andere lekkere meezingers. "We gaan natuurlijk niet alles al weggeven aan het publiek, zegt regisseur Marcel Kragt.

De tocht op het Fietscafé is mogelijk gemaakt door een aantal vaste klanten van het café en door uitbaatster El Bouman zelf. Op zondag zullen de sponsors en hoofdpersoon El ook meefietsen om aandacht te vragen voor de voorstelling. "Het is natuurlijk erg bijzonder dat er een musical over je kroeg geschreven wordt. De klanten hebben het er al weken over. Vorige week heb ik een repetitie bij mogen wonen en heb daar erg van genoten. Het is een vreemde gewaarwording als je gespeeld wordt door iemand anders. Maar, ze doet het goed, haha." lacht een trotse El Bouman.

Café El & Ben: The Musical! door Theatergroep Eglentier op 1, 2, 3, 4, 8 9, 10 en 11 november 2007 aanvang 20.15 uur (4 en 11 november matinee: aanvang 14.30 uur) in Hotel Die Raeckse, Raaks 1-3 te Haarlem. Kaarten a E 10,- zijn te verkrijgen via info@eglentier.nl of via 023-5313115 (reserveren is gewenst). Zie voor meer informatie www.eglentier.nl

Informatie voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Hans Goes, PR Theatergroep Eglentier
P/a Coornhertstraat 22 rd
2013 EW Haarlem
06-20422660
eglentier@euronet.nl
www.eglentier.nl


---- --