Start met begint in Madurodam

03/09/2007 15:13



Nederlands Insituut voor Sport en Bewegen



Hardlopen, wandelen, nordic walking, fietsen en dansen brengen brengen Nederlanders in beweging

Aanstaande zaterdag 8 september geeft Clémence Ross (directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) in Madurodam het startschot voor de landelijke actie Start met. Samen met Olga Commandeur, haar nieuwe collega Duco Bauwens, Paul Rosenmöller en Hans Stam (directeur Nederlandse Hartstichting) zorgen zij in Madurodam voor een passend begin van Start met. Deze actie biedt Nederlanders de kans om zes zaterdagen lang onder professionele begeleiding een sport uit te proberen. Start met is onderdeel van de landelijke campagne 30minutenbewegen en wordt ondersteund door de Nederlandse Hartstichting.

Start met
Start met biedt Nederlanders de mogelijkheid om kennis te maken met vijf laagdrempelige vormen van bewegen zoals hardlopen, (sportief) wandelen, nordic walking, fietsen en dansen. Door heel Nederland vindt Start met plaats zoals in parken, op atletiekbanen en, dansscholen. Start met is onderdeel van de campagne 30minutenbewegen en bedoeld voor beginnende sporters en voor mensen die kennis willen maken met een andere vorm van sporten of bewegen. Voor maar 30,- kunnen Nederlanders op bijna 300 plekken zes zaterdagochtenden bij hen in de buurt sporten onder begeleiding van een professionele docent. Na deze zes zaterdagen krijgt zij een vervolgaanbod.

Start met is de landelijke publieksactie 2007 van de campagne 30minutenbewegen, uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in opdracht van het van het ministerie van VWS. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Hartstichting en georganiseerd in samenwerking met de Atletiekunie , KNBLO-NL, NTFU en Kunstfactor Dans

30minutenbewegen
De campagne 30minutenbewegen richt zich op alle Nederlanders met de boodschap om (meer) te gaan bewegen. Nederlanders bewegen namelijk nog steeds te weinig. Te weinig lichaamsbeweging geeft een verhoogd risico op het krijgen van onder meer diabetes, bepaalde vormen van kanker, obesitas, stress en depressie. NISB voert de beweegcampagne uit in opdracht van het ministerie van VWS en wil bereiken dat 65% van de Nederlanders in 2010 aan de beweegnorm voldoet. Vier groepen krijgen bijzondere aandacht in de campagne: vmbo-ers, 50/plussers, chronisch zieken en werknemers met zittende beroepen. Dit zijn de groepen die niet of nauwelijks aan sport en bewegen toekomen.

Nederlandse Hartstichting
De Nederlandse Hartstichting steunt de landelijke publieksactie Start Met omdat ze het belangrijk vindt om mensen te laten zien hoe leuk en gemakkelijk het is om te bewegen. Uit het Nederlands Researchprogramma gewichtsbeheersing, gesteund door De Nederlandse Hartstichting, blijkt dat eenvoudige veranderingen in beweegpatroon leiden tot minder lichaamsvet. Deze eenvoudige veranderingen kunnen bestaan uit het vaker nemen van de trap of op de fiets gaan naar je werk.





http://WWW.STARTMET.NL